aA
Naujoji sąjunga (socialliberalai) išliks parlamentine partija, įsitikinęs jos lyderis, Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas. Nors visuomenės nuomonės tyrimai rodo, jog socialliberalai rinkimuose negautų nė 3 proc. rinkėjų balsų, A.Paulauskas neabejoja, jog kituose Seimo rinkimuose socialliberalai neliks "už borto".
Artūras Paulauskas - karikatūra
Artūras Paulauskas - karikatūra
© DELFI
"Mes esame Seime, o rinkimai buvo tik prieš pusmetį, todėl neabejoju, kad dar po ketverių metų mes būsime Seime", - žurnalistams sake A.Paulauskas prieš šeštadienį Vilniuje vykusį 7-osioms partijos metinėms skirtą minėjimą.

Socialliberalų lyderis anksčiau žurnalistams yra pripažinęs, jog partija "išgyvena ne pačius geriausius laikus", tačiau tvirtino, jog 7-ųjų socialliberalų metinių proga surengtas partijos narių susirinkimas "taps gerų akcentu partijai vėl pradedant kilti".

Tuo, jog socialliberalai Lietuvoje išliks įtakinga politine jėga, neabejoja ir socialliberalų koalicijos partnerės Darbo partijos lyderis, ūkio ministras Viktoras Uspaskichas.

"Naujoji sąjunga išaugino nemažai gerų specialistų, valstybiškai mąstančių politikų, manau, kad partija pastiprins savo gretas, užtikrins visuomenės pasitikėjimą ir bus gera, kaip pas mus sakoma, tradicinė politinė organizacija", - atvykęs pasveikinti koalicijos partnerių su 7-uoju jubiliejumi žurnalistams sakė V.Uspaskichas.

Socialiberalų šventėje šeštadienį dalyvavęs Seimo pirmininko pavaduotojas socialdemokratas Česlovas Juršėnas taipogi tvirtino nematąs pagrindo nuogąstauti dėl krentančių koalicijos partnerių reitingų.

Č.Juršėnas neatmetė galimybės, jog iki kitų Seimo rinkimų dvi "idėjiškai artimos" politinės jėgos - socialliberalai ir socialdemokratai galėtų susijungti.

"Tos kalbos (apie socialliberalų ir socialdemokratų susijungimą - BNS) buvo, yra ir bus, kadangi mes idėjiškai esame artimi, toks dalykas nėra atmestinas, jis tolydžio svarstomas, bet šiuo metu nėra sprendžiamas", - žurnalistams prieš socialliberalų 7-osioms metinėms skirtą minėjimą sakė Č.Juršėnas.

Pastaruosiuose Seimo rinkimuose praėjusių metų rudenį socialliberalai dalyvavo koalicijoje su socialdemokratais.

Po Seimo rinkimų socialliberalai drauge su socialdemokratais, Darbo partija bei Valstiečių ir Naujosios demokratijos sąjunga sudarė valdančiąją koaliciją

Socialliberalų frakcija Seime turi 10 narių iš 141, tačiau parlamente jiems priklauso nemažai įtakingų postų - socialliberalų lyderis A.Paulauskas yra išrinktas Seimo pirmininku, socialliberalai vadovauja parlamentiniams Audito bei Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetams, Etikos ir procedūrų bei NATO reikalų komisijoms.

Socialliberalai vadovauja dviems - Užsienio reikalų bei Socialinių reikalų ir darbo - ministerijoms.

1998-aisiais įkurta Naujoji sąjunga šiuo metu turi apie 5 tūkst. narių.

Kaip rodo visuomenės nuomonės tyrimai, jei artimiausiu metu vyktų rinkimai, Naujoji sąjunga, gavusi 2,6 proc. rinkėjų balsų, neperžengtų 5 proc. barjero ir į Seimą nepatektų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.