aA
Po kelių Kauno merą Vytautą Šustauską juodinančių publikacijų "Lietuvos aide" vakar dienraščio savininkas Algirdas Pilvelis atvyko taikytis su Lietuvos laisvės sąjungos lyderiu. Jau kuris laikas tarp Kauno miesto mero Vytauto Šustausko ir "Lietuvos aido" dienraščio vyksta nuožmus karas.
Niekada nepasižymėjęs objektyvumu ir paskutinis išsivadavęs iš partinės (šiuo atveju iš konservatorių) priklausomybės šis Lietuvos dienraštis pastaruoju metu beatodairiškai "vanojo" Kauno merą, kėlė į paviršių senas, daugiau kaip 20 metų senumo "nuodėmes".

Įsiplieskęs konfliktas pasiekė net teisėsaugos institucijas. Publikacijų autorius, dienraščio korespondentas kreipėsi į policiją, kad Kauno merui būtų iškelta baudžiamoji byla už grasinimus susidoroti su žurnalistu, o Vytautas Šustauskas - kad generalinė prokuratūra iškeltų baudžiamąją bylą publikacijų autoriui už šmeižimą.

Vakar "Lietuvos aide" buvo paskelbta, kad kandidatas į Seimo narius Vytautas Šustauskas nuslėpė, kad 1972 metais Karelijoje dvejus metus sėdėjo kalėjime už smurtinį nusikaltimą ir šio fakto nenurodė Vyriausiajai rinkimų komisijai pateiktoje anketoje.

Pasak publikacijos, baigęs tarnybą sovietinėje armijoje V.Šustauskas liko dirbti Rusijoje ir, būdamas neblaivus, viename restorane susimušė. Už tai, laikraščio teigimu, dabartinis kauno meras buvo nuteistas dvejiems metams laisvės atėmimo.

"Kauno dienos" žiniomis Lietuvos vidaus reikalų ministerijoje nėra jokių duomenų apie šį V.Šustausko teistumą. Pats miesto meras vakar nenorėjo komentuoti šios laikraščio publikacijos.

"Ne pirmą kartą kapstomasi po mano 20-30 metų praeitį. Gal, sakau, man pačiam reikėtų duoti žiniasklaidai peno - paskambinsiu kuriai nors redakcijai, kad Šustauskas guli girtas kur nors miesto centre, ir visi puls vidury nakties. Aš turiu leidimą ginklui. Argi teistiems žmonėms išduodami leidimai ginklams? Netikite - paskambinkite į Vidaus reikalų ministeriją".

"Lietuvos aido" savininkas Algirdas Pilvelis vakar "Kauno dienai" tvirtino, kad apie šios publikacijos pasirodymą iš anksto nieko nežinojęs.

"Aš nekontroliuoju, ką rašo laikraščio žurnalistai, tai būtų panašu į cenzūrą. Gal žurnalistas kai kur ir peržengė ribas. Tačiau aš visai nenoriu konfliktuoti su Lietuvos laisvės sąjungos lyderiu, tai tik bereikalingai sugaištas laikas. Manau per savaitę mes rasime kompromisą", - sakė Algirdas Pilvelis, žadėjęs atsiimti iš teisėsaugos pareigūnų visus pareiškimus, kaltinančius Vytautą Šustauską.