aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas patenkintas savo kelione į Artimuosius Rytus ir kaip "labai svarbų" išskyrė apsilankymą Izraelyje. "Įdirbis tokiame svarbiame visam pasauliui regione, kuris, be to, yra visai greta mūsų sienų, turi milžinišką reikšmę", - sakė jis penktadienį per Ramaloje vykusią spaudos konferenciją.
V.Putinas "Jad Vašem" muziejuje
V.Putinas "Jad Vašem" muziejuje
© Reuters/Scanpix
"Artimųjų Rytų konflikto sureguliavimas lemia planetos saugumą ir kovos su terorizmu efektyvumą. Tai mums labai svarbu", - sakė V. Putinas ir pažymėjo, jog yra "visiškai patenkintas pokalbiais Kaire, Izraelyje ir Ramaloje".

Rusijos prezidentas kelionę į Izraelį, kuriame penktadalis gyventojų yra išeiviai iš buvusios Sovietų Sąjungos, pavadino "labai svarbia". "Atvertėme naują santykių su Izraeliu puslapį ir nuo šiol visas dvišales problemas galėsime spręsti kaip partneriai, kurie atsižvelgia į vienas kito interesus", teigė jis.

"Iš esmės esu patenkintas kelionės rezultatais", - apibendrino V. Putinas, kuris balandžio 26-29 dienomis lankėsi Egipte, Izraelyje ir palestiniečių savivaldoje.

Vakarų krante penktadienį apsilankęs Rusijos prezidentas V. Putinas pažadėjo pagalbą palestiniečių saugumo pajėgoms reformuoti.

Ketvirtadienį V. Putinas mėgino išsklaidyti žydų nerimą dėl Sirijai tiekiamų iš Rusijos ginklų bei pagalbos Irano branduolinei programai. Rusijos prezidentas sakė, kad Sirijai tiekiami ginklai nekelia pavojaus Izraeliui ir kad Rusija remia tik taikią branduolinę Irano programą bei nepritaria Irano norams turėti branduolinį ginklą.

Trečiadienį ir ketvirtadienį Egipte V. Putinas daugiausia dėmesio skyrė Artimųjų Rytų konflikto sureguliavimui.

Beje, V. Putinas parieškė, kad Rusija neatsisako ketinimo Maskvoje surengti tarptautinį susitikimą Artimųjų Rytų klausimus, ir šis siūlymas Izraelyje nebuvo sutiktas nesupratingai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.