aA
Laikyti Pergalės 60-ąsias metines "stalinizmo jubiliejumi" - tai reiškia įžeisti ne tik nesuskaičiuojamų fašizmo aukų atminimą, bet ir tuos dešimčių pasaulio šalių vadovus ir karo veteranus, kurie susirinks Maskvoje, kad kartu pažymėtų šią šventą datą žmonijos istorijoje, pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.
Sergejus Lavrovas
Sergejus Lavrovas
© Reuters/Scanpix
Anot jo, pastaruoju metu "kai kuriose šalyse mėginama mesti šešėlį Pergalės 60-mečiui skirtoms iškilmėms, teigiant, kad Europos išvaduotojai iš fašizmo yra okupantai, o buvę esesininkai - vos ne kovotojai už laisvę". "Mūsų požiūris į tokį sąvokų sukeitimą yra gerai žinomas, - pažymėjo S. Lavrovas penktadienį paskelbtame interviu leidiniui "Političeskij žurnal". - Šie pareiškimai yra iš tos pačios nesąžiningų mėginimų perrašyti istoriją kategorijos".

Jungtinės Tautos paskelbė gegužės 8-ąją ir 9-ąją Atminimo ir susitaikymo dienomis, priminė Rusijos diplomatijos vadovas. "Kaip tik taip mes ir ketiname organizuoti šventinius renginius Maskvoje", - pabrėžė S. Lavrovas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.