aA
Islamistų tinklalapyje pasirodęs pranešimas sukėlė naują gandų ir prasimanymų apie ekstremistinės organizacijos "al Qaeda" vadovo Osamos bin Ladeno likimą. Pagrindiniame tinklalapio www.albawaba.com puslapyje kalbama, jog turima žinių apie bin Ladeno mirtį, bet toliau teigiama, kad besislapstantis lyderis gali mirti bet kuriuo metu ir kad musulmonai turi būti tam pasiruošę.
Osama bin Laden
Osama bin Laden
© Sipa Press/Scanpix
Egiptietis disidentas Yasseras al-Serri, Didžiojoje Britanijoje vadovaujantis islamistų centrui ir, kaip manoma, palaikantis glaudžius ryšius su "al Qaeda", pranešė arabų laikraščiui "Al Sharq al Awsat", kad O.bin Ladenas gyvas.

Vakarų diplomatinių sluoksnių Islamabade atstovas taip pat pareiškė "Reuters", kad "pranešimai apie jo mirtį pirmalaikiai".

Šį mėnesį Vokietijos žvalgybos tarnybos vadovas sakė, kad bin Ladenas sugebėjo pabėgti į Pakistaną 2001 metais, JAV įsiveržus į Afganistaną, ir tebėra ten "iki šiolei".

Kovo viduryje Pakistano prezidentas Pervezas Musharrafas BBC teigė, kad žvalgybos agentūros duomenys ir į nelaisvę paimtų "al Qaeda" smogikų suteiktos žinios leidžia manyti, "jog apytikriai žinome rajoną, kur jis galbūt buvo nelabai seniai, maždaug prieš 10 mėnesių".

Paskutinį kartą O.bin Ladenas vaizdajuostėje tariamai užfiksuotas spalio 30-ąją, tai yra, likus keturioms dienoms iki JAV prezidento rinkimų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.