aA
Pakistane smarkios musoninės liūtys ir staigūs potvyniai nusinešė 110 žmonių gyvybių, 148 žmonės buvo sužeisti, šeštadienį pranešė vyriausybės pareigūnas.
Pakistane smarkios musoninės liūtys pareikalavo 110 žmonių gyvybių
© Reuters/Scanpix

Tarnybos perspėjo, kad artimiausiomis dienomis liūtys nesiliaus, evakuoti gyventojus iš užlietų teritorijų pasiųsti kariai.

Nacionalinės katastrofų valdymo tarnybos atstovas Ahmadas Kamalas sakė, kad rytinėje Pandžabo provincijoje nuo ketvirtadienio žuvo mažiausiai 61 žmogus. Pasak jo, dar 38 žmonės žuvo Pakistano administruojamoje Kašmyro regiono dalyje, o Gilgit Baltistano provincijoje stichija nusinešė 11 žmonių gyvybių.

A.Kamalas, remdamasis pareigūnų suteikta informacija, nurodė, jog visi tie žmonės žuvo įgriuvus jų namų stogams.

„Siunčiame palapines ir kitas pagalbos priemones žmonėms, nukentėjusiems nuo liūčių ir potvynių“, – sakė jis. Pareigūnas pridūrė, kad armijos sraigtasparniai ir kateriai evakuoja žmonės iš paveiktų teritorijų.

Manoma, kad aukų dar gali padaugėti, nes ateinančiomis dienomis prognozuojamos naujos liūtys ir potvyniai.

Pakistano valstybinė televizija parodė užlietus kaimus ir kelius bei apgadintus namus įvairiuose šalies regionuose, tarp jų ir Kašmyre.

Kaip pranešama, pareigūnai šeštadienį informavo premjerą Nawazą Sharifą apie susidariusią padėtį.

Pakistano meteorologijos tarnyba paskelbė, kad „didelės liūtys su perkūnija“ šeštadienį toliau merks įvairius šalies regionus.

Pakistane, kaip ir kaimyninėje Indijoje, kasmet per musonų laikotarpį kyla dideli potvyniai. 2010 metais žaibiški potvyniai Pakistane nusinešė 1,7 tūkst. žmonių gyvybių.

BNS