aA
Rusijos prezidento patarėjas ekonomikos klausimais Andrejus Ilarionovas neatmeta galimybės, kad teismas priims sprendimą paleisti asmenis, teisiamus "Jukos" byloje. "Jeigu vykdomoji valdžia nesikiš į sprendimo svarstymo ir priėmimo procesą, tai teismas, jei jis yra nepriklausomas ir teisingas, gali priimti sprendimą paleisti teisiamuosius, kadangi nusikaltimo sudėties ten nematyti", - pareiškė penktadienį A. Ilarionovas radijo stoties "Echo Moskvy" laidoje.
M.Chodorkovskis ir P.Lebedevas
M.Chodorkovskis ir P.Lebedevas
© Reuters/Scanpix
"Prezidentas sakė, jog valdžia turi siekti išieškoti nesumokėtus mokesčius, bet jos veiksmai neturi žlugdyti verslo tų kompanijų, prieš kurias imamasi atitinkamų veiksmų", - pažymėjo prezidento patarėjas.

Nuosprendžio buvusiam kompanijos "Jukos" vadovui Michailui Chodorkovskiui, bendrovės "Menatep" vadovui Platonui Lebedevui ir buvusiam firmos "Volna" direktoriui Andrejui Krainovui skelbimas nukeltas į gegužės 16 d. Teigiama, jog tai padaryta todėl, kad teisėja nespėjo parašyti nuosprendžio.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.