aA
Savaitgalį vyraus šilti ir saulėti orai, o pirmadienį, vėjui pasisukus iš pietų, bus dar šilčiau – kai kur termometrų stulpeliai pasieks 24 laipsnius, LRT radijui sakė sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.
Paskutinis šiltas savaitgalis? Kita savaitė nustebins
© K. Cemnolonskio nuotr.

Penktadienį Lietuvos orus ir toliau lems anticiklonas. „Jis pamažu judės į rytus. Dangumi plauks pavieniai balti debesys – daugiau jų atsiras antroje dienos pusėje. Nelis, bus nestiprus pietryčių krypties vėjas. Gal kiek labiau juntamas jis bus prie jūros“, – sakė sinoptikė. Kadangi Lietuvą iš pietvakarių jau pasiekia šiltesnė oro masė, temperatūra sieks 19–23 laipsnius šilumos.

Šeštadienį ir sekmadienį vyraus panašūs orai. Tiesa, jau gali pasirodyti kiek pilkesnių, tankesnių debesų, tačiau lietaus tikimybė išliks nedidelė. Naktimis ir rytais kai kur trumpam gali susidaryti rūkas, bet jis greitai sklaidysis, kai tik saulė patekės.

„Pūs nestiprus arba jau ir visai silpnas vėjas – ir dažniausiai jis pasirinks pietų, pietryčių kryptis. Temperatūra naktimis turėtų kristi iki 6–11 arba 7–12 laipsnių šilumos. Dienomis, kaip ir penktadienį, oras šils iki 19–23 laipsnių“, – prognozuoja M. Kirkliauskaitė.

Pirmadienį orai, kai vėjas pasisuks iš pietų, bus dar šiltesni nei savaitgalį. Lietaus tikimybė, anot sinoptikės, išlieka dar nedidelė, tik debesų jau bus daug daugiau.

„Naktis bus tikrai šilta – temperatūra svyruos tarp 8 ir 13 laipsnių. Na, o dieną šalies pietvakarius palepins net ir 24 laipsnių šiluma. Kitur Lietuvoje temperatūra kils iki 20–23 laipsnių“, – sakė pašnekovė.

Antradienį Lietuvą, sinoptikės teigimu, jau turėtų pasiekti atmosferos frontas, nors ir nelabai aktyvus: „Jis į Lietuvą atneš negausaus lietaus. Naktį iš pirmadienio į antradienį didžiausia lietaus tikimybė bus vakariniuose rajonuose, o antradienio dieną trumpi negausūs palynojimai tikėtini beveik visoje šalyje.“

www.lrt.lt