aA
Kultūros ministras Šarūnas Birutis ketvirtadienį patenkino kultūros ministro patarėjos Erikos Furman prašymą atleisti iš užimamų pareigų.
Erika Furman
Erika Furman
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Žiniasklaidoje pasirodžius informacijai dėl galimo E. Furman viešų ir privačių interesų konflikto, kultūros ministras kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, kad ši pateiktų išvadas.

E. Furman teigimu, ji pasitraukia iš užimamų pareigų savo noru.

"Atėjau į ministeriją realizuoti savo teorines bei mokslines žinias praktikoje, t. y. kuriant Lietuvos kultūros politikos prioritetus ir formuojant naujas kultūros politikos kryptis - kultūros inovacijų ir kūrybinių industrijų. Visada viešai deklaravau, kad esu VšĮ "Ateities visuomenės institutas" steigėja, subūrusi kompetentingų mokslo srities atstovų komandą, pajėgią sėkmingai plėtoti veiklą savarankiškai. Iš šios viešosios įstaigos vadovės pareigų pasitraukiau iškart, kai priėmiau kultūros ministro pasiūlymą prisijungti prie jo komandos. Pradėjusi dirbti valstybės tarnyboje, minėtos įstaigos veikloje nedalyvauju", - sakė E. Furman.

Kaip skelbė „Lietuvos žinios“, Kultūros ministerijos skelbtą 86 tūkst. litų vertės konkursą kultūros mecenavimo strategijai parengti laimėjo būtent šios už kultūros politikos prioritetų biudžeto klausimus atsakingos patarėjos įkurta įstaiga.

"Ateities visuomenės institutą" E. Furman įregistravo 2012-ųjų birželio 22 d. savo bute sostinės Savičiaus gatvėje. Registre tuo metu ji buvo įrašyta ir kaip šios įstaigos direktorė.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narė, parlamentinės grupės "Už Lietuvą be korupcijos" pirmininkė Agnė Bilotaitė dėl to kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją.

"E. Furman buvimas ministro patarėjos pareigose, kai tos pačios ministerijos skelbiamame konkurse dalyvauja jos įkurta įstaiga, sukuria pagrindą abejonėms dėl interesų konflikto egzistavimo", - kreipimąsi komentavo A. Bilotaitė.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.