aA
Šalčininkų rajono apylinkės teismas trečiadienį Šalčininkų rajono administracijos direktoriui Josifui Rybakui skyrė 1880 litų baudą už teismo sprendimo nevykdymą nukabinti dvikalbes gatvių pavadinimų lenteles Šalčininkų rajone.
Lietuviškos - Lenkiškos gatvių pavadinimų lentelės
Lietuviškos - Lenkiškos gatvių pavadinimų lentelės
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Vyriausybės atstovo tarnybos Vilniaus apskrityje vyr. specialistas Rokas Jonikas BNS sakė, kad antstolės Terezos Gerasimovič skundas patenkintas iš dalies - teismas atsižvelgė į J.Rybako pastangas ir rodomą iniciatyvą sprendžiat dvikalbių lentelių nukabinimo klausimą.

J.Rybakui už kiekvieną nevykdymo dieną, skaičiuojant nuo šių metų birželio 2 dienos, tai yra, kada jis pradėjo eiti pareigas, skirta 20 litų bauda. Tuo metu antstolė prašė skirti baudą iki 1 tūkst. litų už kiekvieną nevykdymo dieną.

Sprendimas per septynias dienas gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Iki J.Rybako direktoriaus pareigas ėjusiam Boleslavui Daškevičiui šiemet teko sumokėti 43,4 tūkst. litų baudą, pridėjus išieškojimo išlaidas, suma pasiekė daugiau kaip 47 tūkst. litų. Nors bauda buvo sumokėta, tačiau 2008 metais priimtas teismo sprendimas taip ir liko neįvykdytas, todėl antstolė ir Vyriausybės atstovas apskrityje prašė skirti naujas baudas.

„(..) Mes laikomės pozicijos, kad sprendimas bus įvykdytas, kai bus nukabintos visos lentelės. Yra vietų, kur nukabinta“, - BNS yra sakęs Vyriausybės atstovo Vilniaus apskrityje tarnybos vyr. specialistas R.Jonikas.

J.Rybakas kategoriškai nesutinka su antstolių jam siūlomomis baudomis, nes administracijos direktoriumi jis pradėjo dirbti tik nuo birželio ir nėra atsakingas už anksčiau šias pareigas ėjusių asmenų veiksmus ir baudas laiko absurdiškomis.

Pasak J.Rybako, dabar patvirtinta nauja tvarka dėl gatvių ir kelių ženklinimo, ir ji neturi nieko bendra su privačia nuosavybe.

„Dabar Vyriausybės atstovas surašė man naują teikimą. Jis reikalauja įgyvendinti pagal naują tvarką. Nauja tvarka gatvių ženklinimo - yra stulpelis ir lentelė ant stulpelio, už kuriuos atsakys savivaldybė. Vyriausybės atstovas tvirtina, kad toks gatvių ženklinimas būtų tinkamas teismo sprendimui įvykdyti“, - sakė J.Rybakas.

Anot jo, iki spalio 31 dienos nustatytas terminas, per kurį Šalčininkai turi apskaičiuoti, kaip planuoja įvykdyti naują gatvių ženklinimą, kiek tai kainuos.

Jis taip pat vylėsi, kad rudenį Seimas priims Tautinių mažumų kalba, tad ant tų stulpelių galės atsirasti pavadinimas ir tautinių mažumų kalba.

„Ieškosime sprendimų, įtampos eskalavimas niekam nėra naudingas“, - BNS sakė Šalčininkų administracijos vadovas.

Dar viena byla dėl baudos už dvikalbes lenteles Šalčininkų rajone naginėjama Druskininkų rajono apylinkės teisme. Ten kreipėsi antstolė Janė Jakimavičienė, prašydama skirti baudą už kito teismo sprendimo nevykdymą. Čia bauda taip pat gresia J.Rybakui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.