aA
Daugiau nei metams praėjus nuo jauno dviratininko Šarūno S. žūties, prokuratūra baigė tirti, ar dėl to kaltas aktorius Petras Dimša.
Aktorius P. Dimša su žuvusio dviratininko artimaisiais susitiks teisme
© DELFI (R.Gečiūnaitės nuotr.)

Garbaus amžiaus vairuotojas – aktorius P. Dimša, bylos duomenimis, su dviračiu važiavusiu Šarūnu S. susidūrė praėjusių metų liepos 17 d. Oslo gatvėje. Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai rado gerokai apgadintą dviratį, nuo apšvietimo stulpo nukritusią lempą ir nežymiai apgadintą „VW Pollo“, kurį vairavo gerai žinomas daugelio televizijos filmų režisierius ir aktorius.

Dviratininką į ligoninę jau buvo išvežę pro avarijos vietą atsitiktinai važiavęs greitosios pagalbos medikai.

P. Dimša po avarijos skundėsi krūtinės ir širdies skausmais, tad ir aktorius buvo nuvežti į ligoninę.

Liepos 27 d. policijos pareigūnai iš medikų sulaukė žinios, kad dviratininkas neišgyveno, jis mirė ligoninėje. Žuvusio dviratininko draugai Šarūną S. apibūdino kaip sportininką ir menininką, kuris buvo itin aktyvus. Prieš mirtiną avariją jis ruošėsi tuoktis. Į paskutinę kelionę jauną vyrą palydėjo didelė dviratininkų kolona.

Po avarijos iš aktoriaus buvo paimtas vairuotojo pažymėjimas, kad jis nevairuotų, tačiau tai P. Dimšai, matys, neatrodė rimtas įpareigojimas – DELFI gavo nuotraukas, kad aktorius nevengė sėsti prie savo automobilio vairo. Iškviestas į prokuratūrą jis neneigė vairavęs ir, padedamas advokato, paprašė išaiškinti jam paskirtos kardomosios priemonės esmę.

P. Dimšai prokurorai neskunėjo reikšti įtarimų ir toliau rinko duomenis apie avarijos aplinkybes. Galiausiai, rugpjūčio 13 d., prokuratūra gavo oficialią medikų tyrimo išvadą dėl P. Dimšos kraujo. Tyrimas šokiravo – aktorius vairavo būdamas neblaivus. Jam nustatytas 1,67 prom. girtumas.

Pirmos apklausos sekėsi sunkiai – P. Dimša tikino ne ką prisimenantis, o nustačius, kad jis vairavo būdamas neblaivus, ėmė ginčyti visas byloje atsirandančias išvadas. Padedamas advokato, P. Dimša bandė įrodyti, kad promilės atsirado dėl jo vartojamų vaistų, nes turi širdies ligą. Susidūrimą su dviratininku garbaus amžiaus aktorius visą bylos tyrimą taip pat neigė – iš pradžių nieko neprisiminęs, vėliau jis pateikė savo versiją, kad buvo kitas automobilis, kuris mirtinai sužalojo dviratininką, o jis tiesiog sustojo avarijos vietoje.

Tyrėjams teko nemažai padirbėti, kad surinktų medžiagą ir viską dar kartą patikrintų, mat P. Dimšai atstovaujantis advokatas pateikė begalią klausimų, kurie susiję su tyrimu. Šių metų rugpjūčio pabaigoje prokuratūroje baigtas tyrimas ir byla iškeliavo į teismą, kur bus sprendžiama, ar garbaus amžiaus aktorius kaltas dėl dviratininko žūties.

Kadangi P. Dimša nebuvo linkęs bendradarbiauti, o žuvusio dviratininko pasirengę pateikti teisme nemenką ieškinį, prokuratūra, leidus teismui, areštavo aktoriaus turtą.

Pagal P. Dimšai pareikštus kaltinimus, tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki dešimties metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.