aA
Kauno rajono savivaldybė kompensuos dalį lėšų tėvams, leidžiantiems vaikus į privačius darželius. Taip tikimasi pagelbėti jaunoms šeimoms, negaunančioms vietos valstybiniuose darželiuose. Šiuo metu rajone į ikimokyklines ugdymo įstaigas nepatenka daugiau nei 1000 vaikų.
Už vaikus privačiuose darželiuose - kompenacijos tėvams
© Shutterstock nuotr.

Kauno rajone, Ringaudų seniūnijoje, – įkurtuvės. Duris čia atvėrė naujas privatus darželis. Pirmąją dieną atėjo 33 vaikučiai, iš viso gali būti prižiūrima 40 mažylių.    

Pasak direktorės, idėja kurti didesnį privatų darželį kilo tėveliams, ją palaikė vietos bendruomenė ir rajono savivaldybė.

„Tai – tėvelių iniciatyva. Mes jau netilpom į mažą darželį ir mums reikėjo didesnio, nes vietų nebuvo dvejiems metams į priekį“, – sako privataus darželio direktorė Gitana Mikutytė-Palekienė.

Vieno vaiko išlaikymas tėveliams per mėnesį kainuoja 1100 litų: 800 litų skiriama ugdymui, kita dalis – maitinimui.  

„Dauguma tėvelių vis tiek moka iš atlyginimų ir labai skaičiuoja kiekvieną litą, tai tikrai būtų labai didelė parama“, – įsitikinusi tėvelių atstovė Inesa Kinderevičienė.

„Smagu, kad valdžia rūpinasi, stengiasi padėti, ieško problemų sprendimo, kad būtų geriau gyventi tiek jaunoms šeimom, tiek vyresniems“, – mano kitas tėvelių atstovas Albertas Savickas.

Kauno rajone per 1000 vaikų nepatenka į ikimokyklines ugdymo įstaigas. Norint išspręsti problemą, pasak rajono mero, reikėtų pastatyti 10 darželių, o tai – savivaldybei nepakeliama našta. 

Rajono taryba nusprendė kompensuoti dalį lėšų privačius darželius lankančių vaikų tėvams. Planuojama nuo lapkričio 1-osios kiekvieną mėnesį pervesti po 250 litų. 

„Mes nors simboliškai prisidedame prie šios problemos sprendimo, ir tai yra tas pavyzdys, kuriuo turėtų sekti verslas, plėtodamas gyvenamąjį sektorių Kauno rajone“, – teigia Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Kauno rajone veikia ir daugiau privačių darželių, kai kurie veiklą žada plėsti.

www.lrt.lt