aA
Edukologė ir keturių vaikų mama Austėja Landsbergienė „Žinių radijo“ laidoje „Prie pietų stalo“ kalbėjo, jog mokykla tėra įrankis, o mokytis vaikas turėtų pats.
Kodėl tėvams nederėtų namų darbų daryti už vaiką
© Shutterstock nuotr.

„Vaikas turėtų mokytis pats. Pavyzdžiui situacija: vaikams reikėjo sukurti pastato modelį ir pradinukai kiekvienas kūrė taip kaip išmano. Ir tu eini ir matai – šitą kūrė antrokas, o šitą architektas, o šitą inžinierius. Ir pirmąją vietą gauna architektas, o ne vaikai. Ir tada vaikams kyla klausimas – tai gal geriau, kad tėvai viską darytų, nes tada jie gaus apdovanojimą. Juk žmoguje užprogramuota konkurencija“,- konstatavo edukologė.

A.Landsbergienės teigimu, yra situacijų, kada vaikai pamiršta ką nors padaryti ir pasako tėveliams paskutinį vakarą. Tuo metu tėvai patys suskumba už vaikus atlikti užduotį. Tačiau pasak edukologės, pats vaikas turėtų tai atlikti.

„Tai jis turi arba taip padaryti, kaip jam pavyks padaryti tą vakarą arba nueiti kitą dieną į mokyklą ir prisiimti pasekmes. Juk darbe pas jį neatbėgs mama“,- laidoje „Prie pietų stalo“ kalbėjo A.Landsbergienė.

Laida „Prie pietų stalo“ transliuojama antradieniais – penktadieniais.

Žinių radijas