aA
Seimo Tvarkos ir teisingumo frakcija suabejojo, ar generalinis prokuroras Darius Valys teisėtai - prezidentės Dalios Grybauskaitės vienašališku sprendimu - grąžintas į pareigas.
Petras Gražulis
Petras Gražulis
© DELFI / Kiril Čachovskij

Frakcijos teigimu, generalinis prokuroras, kliudęs per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją ėjusią 58-erių moterį, buvo nušalintas parlamento pritarimu, tokiu pritarimu jis ir turėtų būti grąžintas ar negrąžintas į pareigas.

„Pareigų sustabdymo procedūra ir grąžinimo į pareigas turi būti identiškos, todėl yra būtinas Seimo sutikimas, ar jis gali toliau dirbti generaliniu prokuroru“, - pabrėžia frakcija.

Asmuo, atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės, nėra nekaltas, todėl generalinis prokuroras nebeatitinka nepriekaištingos reputacijos reikalavimo ir negalėjo vienašališkai be Seimo pritarimo būti grąžintas į pareigas.

„Labai keista, kaip aukščiausias teisėsaugos pareigūnas, kuris turi būti pavyzdys visai teisėsaugos sistemai, neskiria administracinio teisės pažeidimo nuo nusikalstamos veikos, ir jis tai sistemingai slepia. Toks aukščiausias teisėsaugos pareigūnas, kuris vietoj kriminalinės bausmės susitaikė su nukentėjusia galimai panaudodamas savo įtaką ir taip sėkmingai pabaigė procesą, negali vadovauti Lietuvos prokuratūrai“, - pabrėžė Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas" seniūnas Petras Gražulis.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.