aA
Australijoje vienas vyras buvo apkaltintas seksualiai išnaudojęs dvynes, kurias jam prieš kelerius metus pagimdė surogatinė motina tailandietė, pranešama antradienį.
Tėvas apkaltintas surogatinės motinos pagimdytų dvynių lytiniu išnaudojimu
© AP/Scanpix

Tai jau antras atvejis per du mėnesius, pakurstęs debatus apie komercinę surogatinę motinystę.

Minimas vyras, kurio pavardė dėl teisinių priežasčių neskelbiama, pernai Naujojo Pietų Velso teisme buvo apkaltintas nepadoriu seksualinio pobūdžio elgesiu su vaikais, kai jiems buvo maždaug 4-5 metai.

„Australian Broadcasting Corporation“ (ABC) pranešė, kad vaikų motina tailandietė, Siriwan Nitichad, sutiko išnešioti vaiką tam vyrui ir jo žmonai, kurie patys negalėjo susilaukti vaikų.

„Ji sakė, kad jos vyras taip nori kūdikio, prašom padėti jiems“, – transliuotojui sakė S.Nitichad, dar vadinama Aon.

Aon, kuri gyvena Pečabuno provincijoje į šiaurę nuo Bankoko, sakė sutikusi panaudoti savo kiaušinėlius, gavusi 5 500 Australijos dolerių (5 122 JAV dolerius) ir pagimdžiusi dvynes.

Teismo dokumentai rodo, kad tėvas, kuris yra penkiasdešimt kelerių metų amžiaus, taip pat buvo apkaltintas vaikų pornografijos laikymu – draudžiamų atvaizdų buvo rasta per kratą jo namuose, pranešė ABC ir „Nine“.

Vyras, kuris kaltinimus neigia, gruodžio mėnesį bus teisiamas. Šiuo metu jis yra paleistas už užstatą.

Teismo dokumentai taip pat rodo, kad tas tėvas neteko darbo, esą yra ūmaus būdo, o jo santuoka žlugo.

Vaikai liko su jo buvusia žmona, bet Aon sako neatmetanti galimybės juos susigrąžinti.

„Jei jie neturi, kas jais rūpintųsi, mes su džiaugsmu jais pasirūpinsime“, – sakė ji.

Šis atvejis į viešumą iškilo po mažylio Gammy, kurį gruodžio mėnesį australų porai pagimdė surogatinė motina tailandietė, ir kuris gimė su Downo sindromu, istorijos.

Jo atveju, kuris sukėlė debatus visame pasaulyje, pora pasiėmė į Australiją sveiką jo seserį dvynę, o Gammy paliko Tailande.

Tai išprovokavo raginimus griežčiau kontroliuoti surogatinę motinystę ir sukėlė susirūpinimą dėl tarptautinės surogatinės motinystės, ypač po to, kai paaiškėjo, kad Gammy tėvas anksčiau buvo teistas dėl lytinių nusikaltimų prieš vaikus.

Ta pora neigė, kad tyčia paliko savo naujagimį sūnų, ir tvirtino, kad bandys jį susigrąžinti.

Komercinė surogatinė motinystė Australijoje yra nelegali, bet vis daugiau žmonių vyksta į tokias šalis kaip Indija ir Tailandas prašyti moterų išnešioti jiems kūdikius.

Nepelno agentūra „Surrogacy Australia“, kuri padeda poroms dėl surogatinės motinystės, nurodė, kad naujausias atvejis yra susijęs su vaikų išnaudojimu, o ne tuo, kaip jie buvo pradėti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.