aA
Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo paskyrė Vilniaus rajono apylinkės teismo pirmininkę. Šios pareigos patikėtos teisėjai Jolantai Bagdonienei.
Jolanta Bagdonienė
Jolanta Bagdonienė
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Kad J. Bagdonienė vadovautų teismui, pritarė ir Teisėjų taryba.

Teisėją teismo vadove prezidentei siūlė skirti ir Pretendentų į teisėjus atrankos komisija, pažymėjusi, kad ji geriausiai galėtų tobulinti teismo darbą. Kalbėdama atrankoje teisėja teigė savo tiesioginiu darbu norinti prisidėti prie teigiamos nuomonės apie Lietuvos teismų sistemą kūrimo, o nuolatinį norą tobulėti, nesustoti, nuolat progresuoti, realizuoti save – įvardino, kaip asmeninę motyvaciją.

Buvusi teismo pirmininkė Laima Leipuvienė J. Bagdonienę apibūdino kaip pareigingą, darbščią, iniciatyvią, reiklią, atsakingą, sąžiningą, punktualią, siekiančią tobulėti, gebančią planuoti, nusistatyti prioritetus ir laiku atlikti savo darbą bei dalykiškai bendraujančią su kolegomis, teismo darbuotojais, proceso dalyviais.

Tuo metu Vilniaus apygardos teismo pirmininkas Vytautas Zelianka pažymi, kad J. Bagdonienė neilgą laiką dirbdama teisme greitai pritapo kolektyve, perprato darbo ypatumus, savarankiškai ir daug dirbdama įsitraukė į darbą pilnu krūviu, formuodama gerus praktinio darbo ir įstatymų taikymo įgūdžius, taip pat turi pasiūlymų, kaip šalinti teismų veiklos trūkumus.

Pasak V. Zeliankos, J. Bagdonienė apibūdinama kaip daug dirbanti, išmananti ir besigilinanti į teismų praktiką, analizuojanti aukštesnių teismų sprendimus apskųstose bylose, gerai organizuojanti posėdžių sekretoriaus ir teisėjo padėjėjo darbą, reikli sau ir kitiems, labai iniciatyvi, ryžtinga, turinti daug idėjų, siekianti tobulėti, sąžininga, punktuali.

Prezidentė D. Grybauskaitė taip pat pasirašė dekretą, kuriuo paskyrė teismo pirmininkės pavaduotoją – ja tapo teisėja Dalia Zeniauskaitė.

Šalies vadovės sprendimu taip pat paskirti Šiaulių apygardos teismo Civilinių ir Baudžiamųjų bylų skyriaus vadovai – jiems vadovaus Danutė Burbulienė ir Boleslovas Kalainis.

D. Grybauskaitės dekretu taip pat paskirta Klaipėdos apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus vadovė – skyriui vadovaus teisėja Jolanta Gailevičienė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.