aA
Pakistano televizija PTV pirmadienį vėl transliuoja – po to, kai armija ir sukarintos pajėgos išprašė iš jos būstinės protestuotojus ir ėmė saugoti pastatą.
Pakistano televizija PTV vėl transliuoja, ją saugo armija
© AFP/Scanpix

Anksčiau buvo pranešta, kad kariškiai taikiai ir tvarkingai išlydi protestuotojus iš televizijos pastato Islamabado centre.

Pakistane protestuotojams pirmadienį įsiveržus į nacionalinės televizijos PTV būstinę Islamabado centre, buvo nutrūkusios PTV ir jos tarnybos anglų kalba „PTV World“ transliacijos.

„Jie įsiveržė į PTV biurą, – prieš pat užtemstant televizorių ekranams pasakė naujienų pranešėjas. – PTV darbuotojai, atliekantys savo, kaip žurnalistų pareigas, yra sumušami“.

Kitas televizijos kanalas, „Express“, parodė vaizdus iš pastato vidaus, kurie rodo, kad protestuotojai, kurių kai kurie yra su dujokaukėmis, rinkosi to kanalo žinių redakcijoje, tačiau jokių smurto ženklų nesimatė.

Akmenimis ir medinėmis lazdomis ginkluoti protestuotojai anksčiau pirmadienį buvo susirėmę su policija – kelios valandos po to, kai įtakinga šalies armija paragino taikiai išspręsti politinę krizę, krečiančią šią branduolinį ginklą turinčią valstybę.

Opozicinės grupės rugpjūčio 15 dieną žygiavo į sostinę bandyti nušalinti premjero Nawazo Sharifo, dėl įtariamo sukčiavimo per rinkimus, ir išprovokavo krizę, kuri sukėlė kariškių įsikišimo pavojų. Pakistaną pusę jo gyvavimo laiko valdė armija.

Sekmadienį vakare armija paragino vyriausybę ir protestuotojus taikiai išspręsti savo nesutarimus, bet perspėjo, kad yra „įsipareigojusi suvaidinti savo vaidmenį užtikrinant valstybės saugumą“ po susirėmimų, per kuriuos žuvo trys ir buvo sužeista dar šimtai žmonių.

Smurtas prasidėjo šeštadienį vakare, kai opozicinės partijos lyderio, buvusio kriketo žaidėjo Imrano Khano ir dvasininko populisto Tahir ul Qadri sekėjai pabandė įsiveržti į oficialią N.Sharifo rezidenciją.

Nauji susirėmimai kilo pirmadienį ryte, sostinėje pradėjus smarkiai lyti, kai daugiau kaip 3 tūkst. demonstrantų vėl pabandė žygiuoti prie premjero rezidencijos pastato, iš įvykio vietos pranešė žurnalistai.

Protestuotojai mėtė į policininkus akmenis, kai kas medinėmis lazdomis daužė motociklus. Policija bandė tramdyti protestuotojus ašarinėmis dujomis, bet atrodo, kad dėl smarkaus lietaus jos buvo neefektyvios.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.