aA
Ginklas turi apsauginį įrenginį, užtikrinantį, kad juo iššaus tik asmuo, dėvintis specialų žiedą. Šis žiedas turi mažytį radijo įrenginį, kuris palaiko ryšį su ginklu.

Elektroninio ginklo išvaizda bemaž niekuo nesiskiria nuo paprasto automatinio pistoleto. Apie šį išradimą buvo pranešta praėjus vos dienai po to, kai JAV Merilendo valstijoje priimtas įstatymas, reikalaujantis, kad nauji pistoletai turėtų vidinius apsauginius užraktus.

Ginklus kurianti Brisbeno bendrovė "Metal Storm Ltd" pareiškė, kad didžiausia šio naujo lengvojo ginklo rinka turėtų tapti JAV kariuomenė ir policija. Švedija, Didžioji Britanija, Prancūzija ir Vokietija taip pat jau teiravosi dėl šios firmos technologijos naudojimo. Anksčiau "Metal Storm" yra sukūrusi novatorišką prototipinį pistoletą "O'Dwyer VLE".

Naujasis pistoletas turėtų būti pigesnis už įprastinius ginklus. Jo rankenoje yra trys elektroninių įrenginių grupės. Apkaba rankenoje juda įprastiniu automatiniu būdu ir iš eilės įstūmia kulkas į vamzdį. Pats ginklas neturi judančių dalių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.