aA
Į viešosios nuomonės tyrimo klausimą "Ar jūs ką nors girdėjote apie Prezidento Valdo Adamkaus metinį pranešimą, perskaitytą Seime 2005 metų balandžio 12 dieną?", 3 proc. apklausos dalyvių atsakė, kad jie perskaitė visą ar jo dalį arba išklausė Prezidentui jį skaitant Seime.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus
© ELTA (V.Kopūsto nuotr.)
18 proc. respondentų teigė skaitę šio pranešimo aprašymą spaudoje, girdėję informaciją apie jį per televiziją ar radiją.

Beveik pusė - 47 proc. - apklaustųjų žinojo, kad buvo toks pranešimas, tačiau plačiau nėra su juo susipažinę - neskaitė ir nežino jo svarbiausių detalių.

Trečdalis - 32 proc. - respondentų teigė nieko negirdėję apie šių metų Lietuvos Prezidento metinį pranešimą.

Geriausiai apie V. Adamkaus šių metų pranešimą informuoti vyresni, 50-74 metų, žmonės, didmiesčių gyventojai, turintys aukštąjį išsilavinimą bei tie, kurių šeimos mėnesio pajamos yra didžiausios - per 1600 litų.

Dirbantys šalies gyventojai yra geriau informuoti apie Prezidento metinį pranešimą, o daugiausiai apie jį žino dirbantys valstybiniame sektoriuje - valdžios struktūrose, valstybinėse ir savivaldybių įmonėse, viešosiose įstaigose.

Mažiausiai apie V. Adamkaus pranešimą informuotas 15-30 metų jaunimas - 46 proc. jų nieko apie tai negirdėjo bei kitų tautybių Lietuvos piliečiai - 48 proc. taip pat nieko apie jį negirdėję.

AR JŪS KĄ NORS GIRDĖJOTE APIE LIETUVOS PREZIDENTO V. ADAMKAUS METINĮ PRANEŠIMĄ, PERSKAITYTĄ SEIME 2005 METAIS BALANDŽIO 12 D.?

Ką Lietuvos gyventojai žino apie Lietuvos Prezidento metinį pranešimą%
Perskaitė visą arba dalį pranešimo, klausė visą per TV3
Skaitė apie šį pranešimą spaudoje, matė ar klausė jo aptarimą per TV ar radiją18
Girdėjo, kad toks buvo, bet daugiau nieko nežino47
Nieko negirdėjo apie šį Prezidento metinį pranešimą32

Apklausa vyko 2005 m. balandžio 15-22 dienomis. Apklausta 1000 Lietuvos gyventojų, nuo 15 iki 74 metų, 100 Lietuvos vietovių. Apklaustųjų sudėtis atitinka 15-74 metų Lietuvos gyventojų sudėtį pagal lytį, amžių, išsimokslinimą, tautybę, gyvenvietės tipą. Apklaustų žmonių nuomonė rodo 15–74 metų Lietuvos gyventojų nuomonę. Tyrimų rezultatų paklaida iki 3 procentų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.