aA
Palestiniečių prezidentas Mahmoudas Abbasas nurodė panaudoti jėgą, jei tai bus būtina siekiant priversti palestiniečių kovotojus laikytis paliaubų su Izraeliu, ketvirtadienį pranešė oficiali naujienų agentūra WAFA. M.Abbasas, nusprendęs imtis iki šiol griežčiausių priemonių paliauboms užtikrinti, trečiadienį policininkams Gazos Ruože sakė, kad niekam negali būti leista pažeisti susitarimą, garantuojantį ramybę.
Mahmoud Abbas
Mahmoud Abbas
© Reuters/Scanpix
"Tiems, kurie pažeis šį bendrą sutarimą, turi būti smogta geležiniu kumščiu, - sakė prezidentas. - Mes privalome, jei reikės, net panaudoti jėgą, kad būtų sustabdyti tie, kurie nori raketomis ar automatų šūviais sabotuoti".

M.Abbasas paskatino viltis dėl pažangos Artimųjų Rytų taikos procese, kai sausį buvo išrinktas velionio palestiniečių prezidento Yassero Arafato įpėdiniu, o po mėnesio susitarė su Izraeliu dėl ugnies nutraukimo.

Izraelis, siekiantis užkirsti kelią neramumams per šią vasarą planuojamą žydų naujakurių iškeldinimą iš Gazos, yra sakęs, jog neves taikos derybų su palestiniečiais, kol šie neišformuos kovotojų grupuočių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.