aA
Visą naktį iš antradienio į trečiadienį dingusių vaikų ieškojo keturi Panevėžio rajono policijos ekipažai bei septyni Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojai. Policija tikrino gyvenamuosius rajonus, sodų bendrijas ir miškus, o ugniagesiai žvalgė šilumines šiaurinės miesto dalies trasas.
Kelių policija
Kelių policija
© DELFI
Sulaukus ryto į pagalbą pasitelktas Panevėžio karaliaus Mindaugo motorizuotojo pėstininkų bataliono 30 kareivių būrys.

Kad į namus, esančius Panevėžio pakraštyje įsikūrusioje "Pušelės" sodų bendrijoje, negrįžta 9-erių Gytis Galvosas ir 13 metų jo brolis Žygimantas Stašys, vėlų antradienio vakarą policijai pranešė berniukų motina Inga Galvosienė. Pradėjus vaikų paiešką paaiškėjo, kad namo negrįžo ir toje pat sodų bendrijoje gyvenantis 12 metų Ėrikas Abromavičius.

Vakar visus tris berniukus rado Panevėžio rajono policijos komisariato Prevencijos poskyrio vadovas komisaras Vidmantas Narkevičius. Pareigūnas teigė pamatęs vaikus, einančius Pušaloto gatve, vedančia į sodus, kuriuose yra jų namai. Tačiau berniukai ėjo ne į namų, o į priešingą pusę. Vaikai aiškino bijoję grįžti į namus, o kodėl iš jų išėjo ir kur praleido naktį, pasakyti neišdrįso.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"