aA
Liuksemburgo princas Guillaume (Gijomas), sekmadienį ryte patekęs į automobilio avariją Paryžiuje, antradienį tebebuvo komos būsenos, pranešė Liuksemburgo vyriausybė.
37 metų Guillaume automobilis susidūrė su kitu ir kelis kartus apsivertė, kol sustojo kelio viduryje, sakė Paryžiaus policijos pareigūnas.

Guillaume ir jo 32 metų žmona princesė Sibilla (Sibila) sugebėjo išlipti iš automobilio, bet tada juos kliudė kitas, pravažiuojantis automobilis.

Prancūzijoje gimusiai Sibillai teko operuoti koją, bet dabar ji sveiksta, o princas tebeguli intensyvios slaugos palatoje kitoje Paryžiaus ligoninėje. Jo būklė truputį pagerėjo.

Princas ir princesė, kurie susituokė 1994 metais ir turi 3 mažus vaikus, avarijos metu savo automobilyje buvo vieni.

Guillaume yra jauniausias iš 5 Didžiojo hercogo Jeano (Žano) ir Didžiosios hercogienės Josephine-Charlotte (Žozefinos Šarlotos) vaikų. Jo vyresnysis brolis Henri (Anri) ketvirtadienį, anksčiau laiko turi grįžti iš Australijos, kur dalyvauja Tarptautinio olimpinio komiteto susirinkime.

Henri vėliau šį mėnesį atsisės į Liuksemburgo sostą, nes Didysis hercogas Jeanas nusprendė jo atsisakyti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.