aA
Seimo Audito komiteto pirmininkas socialliberalas Artūras Skardžius, anksčiau viešai kaltinęs valstybinę įmonę Registrų centras nepagrįstai didelių įkainių nustatymu ir siūlęs uždrausti šiai įmonei užsiimti komercine veikla toliau šios įmonės problemas nusprendė svarstyti už uždarų durų.
Artūras Skardžius
Artūras Skardžius
© ELTA
Trečiadienį žiniasklaidos atstovams nebuvo leista dalyvauti komiteto posėdyje, kuriame buvo ketinama svarstyti Valstybės kontrolės ataskaitą apie Registrų centro veiklą teikiant viešąsias paslaugas.

Žurnalistams taip pat nebuvo leista klausytis Valstybės kontrolės ir Audito komiteto narių diskusijos apie tai, kaip valdomos tos viešosios įstaigos, kurių steigėjos arba dalininkės yra ministerijos.

A.Skardžius anksčiau yra teigęs, kad išlaidas, Registrų centro patiriamas teikiant komercines paslaugas, už kurias yra gaunamas nemažas pelnas, centras perkelia tiems vartotojams, kurie priversti naudotis šios įstaigos paslaugomis, nes ji jas teikia vienintelė šalyje.

Susipažinęs su Valstybės kontrolės rekomendacijomis dėl tokių viešųjų įstaigų, Audito komitetas siūlė keisti jų finansavimo iš valstybės biudžeto tvarką ir reikalauti griežtos atsakomybės už šių įstaigų išleistus pinigus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.