aA
Opozicijoje esančių liberalcentristų pasiryžimas derėtis dėl galimos naujos valdančiosios daugumos suformavimo Seimo Pirmininkui Artūrui Paulauskui primena nepatyrusio atsarginio krepšinio komandos žaidėjo norą išbėgti į aikštelę. Savo ruožtu liberalcentristai A.Paulausko vadovaujamą partiją pavadino dubleriais.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas
© ELTA
"Man iš karto akyse stovi toks vaizdas: sėdi krepšinio varžybose ant atsarginių suolelio žaidėjas, kuris galbūt nėra pats geriausias, ir vis veržiasi į aikštę. Treneris sako: palauk, dar pasitreniruok, įgauk dar truputį meistriškumo, o jis vis atsistojęs ir nori įbėgti į aikštelę", - trečiadienį "Žinių radijo" laidoje "Pozicija" teigė valdančiosios Naujosios sąjungos lyderis.

Pasak A.Paulausko, partijos negali ignoruoti politinio kalendoriaus, o panašūs pareiškimai esą skelbiami daugiau publikai.

"Nereiktų taip rimtai reaguoti. Šiandien koalicija tikrai dirba. Jokių priežasčių nustoti egzistuoti šitai koalicijai nematau. Tikrai ne mokesčių reformos įstatymų paketas gali suardyti koaliciją. Galbūt gali kitokie sprendimai, kurių šiandien mes nežinome. Bet šiandien pavojų nematau. Tenka kiekvieną dieną kalbėtis su visų partijų vadovais - visi nusiteikę darbui", - tvirtino parlamento vadovas ir pridūrė, kad mokesčių reforma gali sukelti tik ginčų, bet ne sugriauti koaliciją.

Antradienį per susitikimą su Prezidentu Valdu Adamkumi opozicinės Seimo Liberalų ir centro frakcijos nariai teigė esantys suinteresuoti ir pasiruošę derėtis dėl galimos naujos valdančiosios koalicijos formavimo. Liberalcentristai pareiškė kviesią šia tema aktyviau kalbėtis ir savo partnerius Seimo opozicijoje konservatorius.

Seimo Liberalų ir centro frakciją trečiadienį išplatintame pareiškime teigia, kad juos stebina "Seimo pirmininko Artūro Paulausko arogantiški “pamąstymai” apie oponentų galimybes suburti “veiklesnę ir ambicingesnę Vyriausybę”.

“Savikritikos ir tikrovės suvokimo stoka leidžia Artūrui Paulauskui liberalcentristų oponavimą valdančiajai daugumai prilyginti nepatyrusio atsarginio krepšininko veržimuisi į aikštelę, tačiau tik aklas gali nematyti, kad nuo kadencijos pradžios iš atsitiktinių žaidėjų suformuotas “pagrindinis ketvertukas” lemiamais momentais stabiliai meta pro šalį”, - teigia liberalcentristas Seimo vicepirmininkas Gintaras Steponavičius.

Liberalcentristų frakcijos nuomone, socialliberalų lyderis taip pat užmerkia akis prieš vis labiau ryškėjantį faktą, kad jo vadovaujama partija jau senokai panaši į dublerius, kuriems tik laki vaizduotė leidžia manyti, kad jie žaidžia pagrindinėje komandos sudėtyje.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.