aA
Berlyno kardinolas Georgas Sterzinsky antradienį prisipažino, kad per praėjusią savaitę Siksto koplyčioje vykusią konklavą, per kurią popiežiumi buvo išrinktas Benediktas XVI, kardinolams buvo draudžiama rūkyti ir dėl to jis jautėsi labai neramus ir išvargęs.
Kardinolai dalyvauja Mišiose "Pro Eligendo Papa", aukojamose Vokietijos Kardinolo Josepho Ratzingerio.
Kardinolai dalyvauja Mišiose "Pro Eligendo Papa", aukojamose Vokietijos Kardinolo Josepho Ratzingerio.
© Reuters/Scanpix
"Iš pradžių net neįtariau, kad per konklavą vyraus tokia didžiulė įtampa. Po paraliais, mums net neleido rūkyti", - pasakojo G. Sterzinsky, sugrįžęs į Berlyną. Kardinolams Siksto koplyčioje nebuvo leista rūkyti, kadangi visi koplyčios langai turėjo būti uždaryti dėl konklavos slaptumo.

Pasak G. Sterzinsky, 78 metų Josephas Ratzingeris yra tinkamesnis popiežius už jo pirmtaką Joną Paulių II, kai šis buvo tokio pat amžiaus.

"Palyginti su paliegusiu Jonu Pauliumi II, jis atrodo gana žvalus. Jis nesinaudoja liftu, o visada lipa laiptais. Kartais vyresni vyrai gali būti geresni pretendentai nei jaunesni", - teigė Berlyno kardinolas.

Jis pridūrė, kad kardinolai svarstė naujojo popiežiaus amžiaus klausimą, tačiau nusprendė, kad tai nėra svarbiausias dalykas. Jie nutarė, kad kur svarbiau yra intelektas, patirtis ir dvasingumas. G. Sterzinsky naująjį iš Vokietijos kilusį popiežių apibūdino kaip "labai nuoširdų asmenį, nesugebantį veidmainiauti".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.