aA
Ketvirtadienį pavakarę sostinėje rasta mirusi Vilniaus savivaldybės tarybos sekretoriato vyriausioji specialistė Violeta Čibiraitė (gim. 1963 m.). Netrukus pasklido gandai apie tariamą šios artimos Artūro Zuoko bendražygės savižudybę.
Violeta Čibiraitė
Violeta Čibiraitė
© Facebook nuotr.

V. Čibiraitė anksčiau dirbo Liberalų ir centro sąjungos sekretoriate, buvo šios partijos frakcijos Seime sekretoriato referente, vėliau, skilus partijai, ėmė dirbti A. Zuoko vadovaujamoje Vilniaus savivaldybėje.

Kalbos apie galimą savižudybę pasklido po to, kai penktadienį Vilniaus savivaldybės tarybos narys Žilvinas Šilgalis savo paskyroje "Facebook" paskelbė laišką "In Memoriam Violeta Čibiraitė".

Jame politikas aprašė ir savo paskutinį susitikimą su V. Čibiraite, kai užėjo į jos kabinetą: "...Ji nusišypsojo, palinkėjo sėkmės ir man uždarant kabineto duris tyliai, bet linksmai pasakė - Žilvinai, tai daugiau tavęs nebepamatysiu... Į ką nusišypsojęs atsakiau - šią savaitę nebepamatysi. Nežinojau, kad tai paskutiniai žodžiai, kuriuos išgirdau iš Jos lūpų, nesupratau, jog tai atsisveikinimas. Ir ne iki kitos savaitės, o visam...".

Laiško pabaigoje Ž. Šilgalis parašė: "Ir ačiū Tau, jog Tu neišėjai nieko nepasakius, o tą rytą taip tyliai ir šiltai atsisveikinai...".

Nors gandai apie savižudybę pasklido labai greitai, policijos duomenys šios versijos nepatvirtina.

Pareigūnų žiniomis, negyva savivaldybės darbuotoja rasta daugiabučio namo, kuriame gyveno, laiptinėje, Neužmirštuolių gatvėje, Lazdynuose. Policijai apie tai pranešta ketvirtadienį, 17.58 val.

Moteriai praskelta galva. Pirminės apžiūros metu kitų išorinių smurto požymių nerasta. Tikslią mirties priežastį nustatys ekspertai. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti.

Tarybos narys Ž. Šilgalis šeštadienio pavakarę DELFI sakė, jog rašydamas "In Memoriam", turėjęs minty "ne tai". Paprašytas paaiškinti, atsakė: "Aš tikrai neaiškinsiu savo žodžių. Tai neturi nieko bendro su jokiomis savižudybėmis".

V. Čibiraitę artimai pažinojusių žmonių manymu, ši nelaimė galėjo būti susijusi su širdies negalavimais, kuriais moteris skundėsi jau ne vienerius metus.

Psichologinės pagalbos tarnybaTelefono numerisDarbo laikas
Jaunimo linija
Budi savanoriai konsultantai
8 800 28888 I-VII
visą parą
Vaikų linija
Budi savanoriai konsultantai, profesionalai
116 111 I-VII
11:00 - 21:00
Linija Doverija (parama teikiama rusų kalba)
Budi savanoriai konsultantai. Pagalba skirta paaugliams ir jaunimui.
8 800 77277 I-V
16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
8 800 66366 I-VII
10:00 - 21:00
Vilties linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
116 123 I-VII
visą parą

Skambučius į visas linijas apmoka Socialinės apsaugos ir darbo ministerija iš Valstybės biudžeto lėšų.

Emocinė parama internetu

„Vaikų linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.ltAtsako per dvi dienas
„Jaunimo linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.jaunimolinija.lt/internetasAtsako per dvi dienas
„Vilties linija“Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.comAtsako per tris darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.ltAtsako per tris dienas

Krizių įveikimo centre (Olandų g. 19 - 2, Vilnius,  www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai.  Darbo laikas:  I, III, V 16.00–20.00 

Visa papildoma informacija – puslapyje www.klausau.lt

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.