aA
JAV prezidentas Barackas Obama rugsėjį rengia vizitą į Baltijos šalis, kartu su Lenkija garsiausiai kalbančias apie naują grėsmę iš Rytų.
B. Obama atvyksta į Baltijos šalis
© AFP/Scanpix

B. Obama lankysis Taline, kur susitiks su trijų Baltijos valstybių prezidentais, pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

NATO viršūnių susitikimo Velse išvakarėse į Baltijos valstybes atvyksta Jungtinių Amerikos Valstijų Prezidentas Barackas Obama. Taline rugsėjo 3 d. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su JAV Prezidentu Baracku Obama bei Estijos ir Latvijos Prezidentais Toomu Hendriku Ilvesu ir Andriu Berziniu aptars kokios NATO priemonės yra būtinos Baltijos šalių saugumui užtikrinti ir regiono gynybai stiprinti“, - teigiama Prezidentūros pranešime.

D. Grybauskaitės teigimu, NATO privalo realiai įvertinti grėsmes saugumui ir atitinkamai koreguoti Baltijos valstybių bei Lenkijos gynybos planus, užtikrinti ilgalaikio saugumo priemones regione ir vykdyti konkrečias atgrąsymo priemones.

Anot jos, taip pat būtina didinti NATO sąjungininkų sausumos, oro ir jūrų pajėgų buvimą regione, vykdyti bendras karines pratybas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.