aA
Į Lietuvą trečiadienio vakarą neįleistas Rusijos pilietis Kremliaus ideologu laikomas istorikas, fondo „Istorinė atmintis" direktorius Aleksandras Diukovas ketvirtadienio rytą grąžintas lėktuvo reisu į Maskvą. A.Diukovui taikomas draudimas vykti į Šengeno zonos šalis.
Rusijos propagandistas grąžintas atgal į Maskvą
© K. Cemnolonskio nuotr.

Trečiadienio vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės pareigūnai Vilniaus oro uoste patikrino reisu iš Maskvos atvykusių keleivių dokumentus.

Aleksandras Diukovas
Aleksandras Diukovas
© DELFI / Audrius Solominas

Kontrolės metu informaciją apie vieną iš atvykusiųjų, 35 metų Rusijos pilietį A.Diukovą duomenų bazėse peržiūrėję pasieniečiai išsiaiškino, kad užsienietis nuo šių metų gegužės yra nepageidaujamas asmuo Lietuvoje.

Ruso pateiktame pase buvo įklijuota pernai Italijos pareigūnų išduota galiojanti Šengeno viza.

Vyrui surašytas šiais atvejais įprastas dokumentas - atsisakymas leisti atvykti į šalį. Tokiems atvykusiesiems yra draudžiama išeiti už pasienio kontrolės punkto ribų. Naktį rusas praleido Vilniaus oro uoste esančioje specialioje neįleistų asmenų patalpoje.

Ketvirtadienio rytą pasieniečiai A.Diukovą palydėjo iki lėktuvo, skridusio reisu į Maskvą. Orlaivis iš Vilniaus oro uosto pakilo keliolika minučių po 5 valandos.

Šiemet VSAT pareigūnai dėl įvairių priežasčių į Lietuvą neįleido 2 tūkstančių 185 asmenų.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.