aA
Trečiadienį ryte Radviliškio rajone, netoli Karčemų, prie pervažos nuo bėgių nuvažiavo lokomotyvas. Mašinistas atsipirko išgąsčiu, lokomotyvas šiek tiek apgadintas, tačiau traukinių eismas dėl incidento nesutriko.
Radviliškio rajone nuo bėgių nuvažiavo lokomotyvas
Radviliškio rajone nuo bėgių nuvažiavo lokomotyvas
© DELFI skaitytojo nuotr.

Toks įvykis Radviliškio rajone nutinka pirmą kartą. Lokomotyvas, atkabinęs krovinį ir pavažiavęs į priekį, ketino vykti į Radviliškį apie aštuntą ryto.

Lokomotyvo nuvažiavimas nuo bėgių priežastis – neseniai dirbti pradėjusio mašinisto nepatyrimas. Pirminiais duomenimis, balandžio mėnesį mašinistu dirbti pradėjęs vyras nepasirinko tinkamo greičio viename geležinkelio ruožų. Mašinistas pasakojo, kad jį apakino saulė, todėl jis nepamatė šviesoforo, jį pravažiavo ir nuvažiavo nuo bėgių. Geležinkelio ruožas, kuriame įvyko incidentas, yra baigtinis, tad kitų traukinių grafikas dėl to nenukentėjo.

Į įvykio vietą buvo iškviestas kranas iš Šiaulių. Atvykusi brigada patikrino mašinisto blaivumą. Mašinistas buvo blaivus. Nuo bėgių nuriedėjęs lokomotyvas šiek tiek apgadintas, nuriedėjo keli aširačiai. Darbai vyksta iki šiol.

„Įvykis nėra smagus, apgadinta technika, teko kviesti pagalbą, tačiau mašinisto kaltė nėra didelė. Žinoma, jam bus taikoma drausminė nuobauda – bendrovė skirs papildomų priemonių manevravimo įgūdžiams įtvirtinti, tačiau jokių griežtesnių veiksmų nebus imtasi, piniginių nuobaudų nebus taikoma“, – sakė AB „Lietuvos geležinkeliai“ atstovas spaudai Vidmantas Gudas.

Panašių įvykių bendrovėje yra pasitaikę ir anksčiau, pavyzdžiui, manevruojant lokomotyvą, įlenkiami garažo vartai, bet dažniausiai darbuotojai susiduria su mažesnėmis techninėmis kliūtimis.

etaplius.lt