aA
2014 m. rugpjūčio 11 d. Tauragės rajono apylinkės teismas už vengimą atlikti karo tarnybą šešių mėnesių laisvės atėmimo bausme nuteisė 23 metų vyrą, paskirtos bausmės vykdymą atidėjo 1 metams ir įpareigojo sumokėti 780 Lt įmoką į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą, praneša Tauragės rajono apylinkės teismas.
Už karo tarnybos vengimą – belangė
© DELFI / Tomas Vinickas

Teismas nustatė, kad kaltinamasis, būdamas profesinės karo tarnybos karys ir vykdydamas šaulio pareigas, tyčia, t. y. siekdamas būti pašalintas iš profesinės karo tarnybos, įstojo į politinę partiją „Tvarka ir teisingumas“ ir tokiu būdu apgaule vengė atlikti tikrąją karo tarnybą. Lietuvos Respublikos įstatymai draudžia karių narystę politinėje partijoje.

Kaltinamasis kaltę pripažino ir nurodė, kad realiai politinėje veikloje nedalyvauja, politika net nesidomi. Tačiau į partiją stoti nusprendė, kai dėl šeiminių aplinkybių (sutuoktinė gyveno Vilniuje, jis tarnavo Tauragėje) ketino nutraukti profesinę karo tarnybos sutartį ir kreipėsi į vadovybę, tačiau jam buvo atsakyta, kad ši priežastis nutraukti profesinę karo tarnybą prieš terminą nėra svarbi.

Teismas konstatavo, kad byloje surinkti ir teisiamajame posėdyje ištirti įrodymai visiškai patvirtino kaltinamojo kaltę, o skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis gyvena šeimoje, po nusikaltimo įvykdymo nepadarė naujų teisės pažeidimų, kritiškai vertina savo elgesį.
Tauragės rajono apylinkės teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.