aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį susitiks su savo aukščiausiais saugumo pareigūnais ir kreipsis į vyriausybės ir parlamento narius, vyksiančius su juo į Krymo pusiasalį kitą dieną, pranešė Kremlius.
Trečiadienį – V. Putino kreipimasis
© RIA/Scanpix

Rusijos pagalbos siuntą – maisto produktus, vandenį ir kitokią pagalbą gabenanti kolona antradienį pajudėjo į Rytų Ukrainą, kur vyriausybės pajėgos supa prorusiškus kovotojus, tačiau Kijevas sako neleisiantis šiai kolonai patekti į šalies teritoriją.

Kijevas ir Vakarų vyriausybės perspėjo Maskvą nebandyti paversti šios operacijos slapta karine intervencija į regioną, kuris išgyvena humanitarinę krizę po keturis mėnesius trunkančių vyriausybės pajėgų ir prorusiškų kovotojų susirėmimų.

Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga įvedė sankcijas Maskvai dėl kovo mėnesį jos įvykdytos Krymo aneksijos ir paramos prorusiškiems kovotojams rytinėje Ukrainoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.