aA
Socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis ketina paduoti į teismą Generalinį prokurorą Antaną Klimavičių dėl garbės ir orumo įžeidimo ir reikalaus atlyginti neturtinę žalą. Pasak socialdemokrato, galimos parlamentarų korupcijos tyrimo pradžioje pasakyta A.Klimavičiaus nuomonė pažeidžia nekaltumo prezumpcijos principą. Taip V.Andriukaitis skelbia grįžtąs į didžiąją politiką.
Vytenis Andriukaitis
Vytenis Andriukaitis
© ELTA
V.Andriukaičio ieškinio pagrindas bus neva generalinio prokuroro pasakytas teiginys, kad „jei aš būčiau teisėjas, juos nuteisčiau“.

„Taškas istorijoje padėtas. Abejonių mano nekaltumu kilti negali. Mes abu suinteresuoti teisingumu ir galėsime išsiaiškinti, ar prokuroras buvo teisus“, - sakė V.Andriukaitis, pabrėždamas, kad ieškinio teikimo laikas nesiejamas su Generalinio prokuroro kandidatūros teikimu į Aukščiausiojo teismo teisėjus.

Jis neatskleidė, kokia bus ieškinio suma, tačiau patikino, kad, sėkmės atveju, pats nepasinaudos priteista suma.

„Jeigu teismas įvertins žalą, jos atlyginimas bus skirtas visuomenės poreikiams, aš pats neimsiu nei cento“, - tikina socialdemokratas.

V.Andriukaitis taip pat teigia, kad sieks ikiteisminio tyrimo atnaujinimo, nes, jo teigimu, buvo neatsižvelgta į svarbius faktus, tokius kaip garso įrašų ir stenogramų neatitikimas, abejonės dėl kai kurių telefono pokalbių įrašų autentiškumo.

DELFI primena, kad 2004 metais V.Andriukaitis buvo įtariamas paėmęs kyšį. Teisėsaugininkai kreipėsi į Seimą, kad šis leistų patraukti Vytenį Andriukaitį, kartu su kitais dviem Seimo nariais – Vytautu Kvietkausku ir Arvydu Vidžiūnu, kurie taip pat buvo įtariami kyšio paėmimu – baudžiamojon atsakomybėn. Seimui nesutikus, parlamentarai patys atsisakė Seimo nario mandatų.

V.Andriukaitis niekada nepripažino savo kaltės.

Šių metų vasarį Generalinė prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl įtarimų kyšininkavimu.

Socialdemokratas teigia nežinantis, ar jo kolegos taip pat kreipsis į teismus dėl žalos garbei ir orumui atlyginimo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.