aA
Klaipėdos paplūdimių gelbėtojai šią vasarą turėtų dirbti palankesnėmis sąlygomis. Šiemet ketinama rekonstruoti Smiltynės ir II Melnragės gelbėjimo stotis. Planuojama pasirūpinti ir didesniu poilsiautojų komfortu: sutvarkyti tualetus, pliažuose įrengti geriamojo vandens fontanėlius, neįgaliesiems padaryti patogesnį privažiavimą prie jūros.
Paplūdimys
Paplūdimys
© Solarpix/Scanpix
Paruošiamieji remonto darbai prasidės jau kitą savaitę. Numatyta, kad paplūdimiai bus sutvarkyti iki birželio 30 dienos.

Smiltynė - be vandens

Pernai buvo sutvarkytas I Melnragės paplūdimys. Čia buvo atidaryti nauji vyrų ir moterų tualetai, dušai, įrengti trys geriamojo vandens fontanėliai.

Panašiai šiemet turėtų būti sutvarkyti ir Smiltynės bei II Melnragės paplūdimiai. Tualetai juose turėtų būti suremontuoti taip, kad būtų tinkami ir neįgaliesiems. Taip pat ketinama abiejuose paplūdimiuose įrengti geriamojo vandens fontanėlius.

Paplūdimių rekonstrukcijos darbus atliks skelbtą konkursą laimėjusi bendrovė „Konsolė“.

Atlikti rekonstrukciją Melnragėje neturėtų būti kliūčių. Tačiau kaip bus su Smiltyne, dar neaišku. Trukdo biurokratinės kliūtys.

Šiemet paplūdimiuose naujų persirengimo kabinų neprireiks. 80 naujų Melnragėje buvo įrengta pernai, o Smiltynėje - užpernai.

Pasak Skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos viršininko Virginijaus Urbono, dabar į pliažus eina sąmoningesni žmonės. Kabinos pernai nebuvo labai apgadintos, tad bus tinkamos ir šiemet.

Bokštelis nepatogus

Šiemet bus pasirūpinta ne tik poilsiautojų, bet ir gelbėtojų patogumu. Jau paruoštas II Melnragės gelbėjimo stoties rekonstrukcijos planas.

II Melnragės stočiai vadovaujantis vyriausiasis specialistas Algirdas Stasytis sakė, kad labiausiai reikalinga yra stebėjimo bokštelio rekonstrukcija. Gelbėtojai norėtų, kad iš jo galima būtų žvalgytis po visą paplūdimį. Kol kas iš bokštelio matomos tik dvi pusės.

V.Urbonas sakė, kad stebėjimo bokštelį rekonstruos jau šiemet. Planuojama sutvarkyti ir II Melnragės gelbėjimo stoties fasadą.

Taip pat stotyje gelbėtojams turėtų būti įrengtas persirengimo kambarys ir dušas.

Nakvoja stotyje

Prie II Melnragės gelbėjimo stoties turėtų būti pastatytas ir gelbėtojų kateriams, vandens motociklams laikyti skirtas elingas - dengtas įrenginys laivams.

Anksčiau II Melnragės gelbėjimo stotyje veikė kavinė, tačiau jau kuris laikas jos nebėra. Ar dar bus nuomojamos gelbėjimo stoties patalpos ir šiemet, V.Urbonas kol kas atsakyti negalėjo.

Skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos viršininkas sakė, kad rekonstrukcijos reikia ir Smiltynės gelbėjimo stotyje.

„Kartais per audras, kai keltai nekelia žmonių, gelbėtojai neturi galimybių sugrįžti namo, tad yra priversti nakvoti stotyje. Todėl reikia pasirūpinti jų patogumu“, - kalbėjo V.Urbonas.