aA
Visuomenei labai stinga gerų naujienų apie Seimo veiklą, todėl būtina nedelsiant griebtis priemonių. Tai nutaręs Seimo vicepirmininkas Alfredas Pekeliūnas bandys gelbėti parlamento įvaizdį. A.Pekeliūnas sieks, kad ateityje į žiniasklaidą patektų kuo daugiau už valstybės biudžeto pinigus apmokamos informacijos apie valdančiosios daugumos gerus darbus, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".
Alfredas Pekeliūnas
Alfredas Pekeliūnas
© ELTA
Seimo nariai susirūpino dėl itin prasto parlamento įvaizdžio ir jau išsiaiškino, kas dėl to kaltas. Jų nuomone, tai - Seimo ryšių su visuomene skyrius.

Skandalingu elgesiu susikompromitavęs A.Pekeliūnas apkaltino šio skyriaus darbuotojus dėl to, jog visuomenė visiškai nepasitiki parlamentu. Kuruojantis parlamento kanceliarijos darbą A.Pekeliūnas nutarė parengti specialias politines direktyvas, kaip spręsti šią problemą.

„Lietuvos ryto“ žiniomis, skyriaus darbuotojai ir vadovai sulaukė daug priekaištų dėl kompetencijos stokos bei nesugebėjimo kovoti su žiniasklaidoje neva dominuojančia neigiama informacija apie Seimą.

A.Pekeliūno, Viktoro Muntiano ir kai kurių Seimo Darbo frakcijos lyderių žvilgsniai krypsta ir į parlamento informacijos analizės skyrių, kuris kasdien surenka ir susistemina Lietuvos ir užsienio žiniasklaidoje skelbiamą politinę informaciją. A.Pekeliūnas teigė dabar rengiąs "tokį planelį", pagal kurį parlamento pareigūnai, be kitko, turės skelbti ir tai, kokie naudingi jie bus visiems piliečiams.

„Kas iš to, kad „Valstybės žiniose“ dabar kas nors paskelbiama. Juk kiekvienas žmogus turi žinoti, kokie geri darbai yra padaryti ir kuo jie bus naudingi. Taigi reikės mokėti pinigus ir tai skelbti ne tik rajoniniuose bei respublikiniuose laikraščiuose, bet ir, pavyzdžiui, visuomeninėje televizijoje“, – "Lietuvos rytui" sakė Seimo vicepirmininkas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.