aA
Seimo opozicija dėl premjero atostogų pasiūlė pakoreguoti šios savaitės Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkę ir atidėti kitai savaitei Vyriausybės veiklos metinės ataskaitos svarstymą.
Algis Čaplikas
Algis Čaplikas
© ELTA (V.Kopūsto nuotr.)
"Vyriausybės ataskaita Seime be Ministro Pirmininko yra nepagarba Seimui, Seimo nariams. Normalios diskusijos negalės įvykti, nes nebus kam atsakyti į klausimus", - opozicijos vardu po pirmadienį įvykusio susitikimo su Seimo Pirmininku Artūru Paulausku sakė Seimo Liberalų ir centro frakcijos seniūnas Algis Čaplikas.

Jis tikisi, kad Seimo Pirmininkas pasitars su valdančiosios daugumos atstovais ir praneš apie savo apsisprendimą.

Ketvirtadienį Seimo plenariniame posėdyje planuojama surengti diskusiją dėl Vyriausybės metinės veiklos ataskaitos. Diskusijoje bus pristatyta Seimo komitetų ir frakcijų nuomonė apie ataskaitą, savo vertinimus galės pateikti atskiri parlamentarai. Po diskusijos ataskaita bus tvirtinama Seimo nutarimu, be to, dėl jos numatoma priimti rezoliuciją.

A.Brazauskas nuo pirmadienio atostogauja ir ilsisi Egipte. Atostogų metu jį pavaduoja susisiekimo ministras Zigmantas Balčytis. Į darbą Vyriausybės vadovas ketina grįžti gegužės 5 dieną.

Pirmadienį per spaudos konferenciją Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Česlovas Juršėnas neatmetė galimybės, kad diskusija dėl Vyriausybės 2004 metų veiklos ataskaitos ir mokesčių reformą reglamentuojančių įstatymų pateikimas gali būtų atidėti mažiausiai savaitei.

Anksčiau kitoje spaudos konferencijoje opozicijos lyderis Andrius Kubilius pareiškė esąs nustebintas Ministro Pirmininko apsisprendimo atostogauti tuomet, kai Seime svarstoma Vyriausybės ataskaita ir kai ruošiamasi pradėti svarstyti mokesčių reformos įstatymus. "Premjeras demonstruoja, kad jam daug kas nerūpi arba demonstruoja, kad mokesčių reforma yra ne premjero, o ministro Viktoro Uspaskicho produktas", - pažymėjo konservatorius.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.