aA
Į sukčių pinkles patekusi moteris sutriko ir pasakė banko duomenis. Netrukus ji atsitokėjo, bet jau buvo per vėlu.
Sukčiai nedelsė, kol kaunietė atsitokės
© Shutterstock nuotr.

Liepos 2 d. į Žaliakalnio PK kreipėsi G. B., gimusi 1945 m., kuri pranešė, kad tą pačią dieną, apie 12.00 val. jai paskambino vyriškis ir prisistatė policijos pareigūnu.

Anot moters, pastarasis papasakojo, kad yra sulaikyta sukčių grupė, kurie naudojosi pranešėjos banko sąskaita ir per jos banką plauna pinigus, taip pat pranešė, kad jai paskambins darbuotojas iš banko ir papasakos, kaip toliau elgtis.

Netrukus jai paskambinusiam vyriškiui moteris papasakojo savo visus elektroninės bankininkystės slaptažodžius. Supratusi, kad tai galėjo būti telefoniniai sukčiai paskambinus į banko skyrių sužinojo, kad padaryti 2 pavedimai po 2000 lt.

Materialinis nuostolis 4000 lt.

Policijos pareigūnai ne kartą skelbė, kad nei policijos pareigūnai, nei kitos teisėsaugos institucijos, nei bankai žmonių banko prisijungimo duomenų ir sąskaitų neprašo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.