aA
Savo butą Druskininkuose norėjusi parduoti moteris greitai surado pardavėją iš Baltarusijos, tačiau nekilnojamojo turto taip ir nesuspėjo parduoti – planus sujaukė netikėtai sandoriu susidomėję policijos pareigūnai.
Baltarusio „užstatą“ už butą kurorte teismas liepė sunaikinti
© Shutterstock nuotr.

Iki šiol neteista Druskininkų gyventoja Inga M. prisidarė didelių problemų – iš buto pirkėjo užstatą kontrabandinėmis cigaretėmis sutikusi paimti moteris buvo pripažinta kalta dėl neteisėto rūkalų įgijimo.

Teismas nutarė, kad įstatymus pažeidusi kurorto gyventoja į valstybės biudžetą turės sumokėti 100 MGL dydžio (13 tūkst. litų) baudą. Ji taip pat neteko ir Baltarusijos piliečio palikto „užstato“ už butą – cigaretes teismas nutarė sunaikinti.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas nutarė, kad baudą Inga M. galės sumokėti per šešis mėnesius.

Visa ši istorija nutiko dar prieš metus, kai Ingos M. motinai priklausantį žemės sklypą patikrino policijos pareigūnai – jie buvo gavę informacijos, kad čia esančiame jūriniame konteineryje yra laikomos kontrabandinės cigaretės. Šiuo žemės sklypu visą laiką naudojosi Inga M.

Į policijos komisariatą iškviesta moteris neigė, kad disponuoja akcizais apmokestinamomis prekėmis ir tik tada, kai su policininkais nuvyko į kaime esančią sodybą prisipažino, jog čia rūkalus jai buvo palikęs butą žadėjęs nupirkti kaimyninės valstybės pilietis.

Konteineryje pareigūnai rado 4 466 pakelius cigarečių su Baltarusiškomis banderolėmis, kurių vertė – beveik 34 tūkst. Lt.

Moteris sakė, kad prieš kurį laiką internete patalpino skelbimą apie parduodamą butą.

„Po kiek laiko man paskambino rusakalbis vyriškis, kuris pasakė, kad atvažiuoja į Druskininkus ir nori pasižiūrėti parduodamą butą, nes čia planuoja nusipirkti gyvenamąjį plotą, – pareigūnams pasakojo Inga M. – Vėliau jis paskambino dar kartą, telefonas numerio nerodė, susitarėme susitikti. Į namus atvažiavęs rusiškai kalbantis vyriškis apžiūrėjo butą, jam patiko ir tiko prašoma kaina. Jis sakė, kad butą tikrai pirks, tik su savimi užstatui neturi pasiėmęs pinigų“.

Moteris teigė, kad vyriškis paprašė pasaugotų jo daiktus: „Iš karto jis nepasakė kokius, tik kaip ėmiau klausinėti, apie ką jis kalba, vyras nurodė, jog savo automobilyje turi kelis maišus cigarečių. Jis sakė, kad turi klientą, kuris nupirks cigaretes, o man atiduos pinigus“.

Inga M. tikino, kad sutiko palaikyti cigaretes savo motinos sodyboje, nes namuose nebuvo laisvos vietos.

„Apsidžiaugusi, kad pirks butą, nepagalvojau apie atsakomybę ir kad darau nusikalstamą veiką“, – teisinosi kurorto gyventoja.

Ji taip pat pažymėjo, kad cigaretes palikęs vyriškis žadėjo artimiausiu metu susisiekti, tačiau taip ir nepaskambino – gal sužinojo, jog policijos pareigūnai surado cigaretes.

„Man gaila dėl tokio neapgalvoto savo poelgio, dabar jo nepateisinu, nes norėdama kuo greičiau parduoti butą prisidariau didelių problemų“, – sakė Inga M.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.