aA
Trakų rajono savivaldybės meras socialdemokratas Vytautas Zalieckas sako, kad nepasitikėjimas juo inicijuojamas, nes jis nesitaikstė su piktnaudžiavimu.
Trakų meras: savivaldybės įstaigoje atlyginimą gavo realiai nedirbantis žmogus
© DELFI / Kiril Čachovskij

Mero teigimu, nepasitikėjimas jam pareikštas, nes jis bendradarbiauja su teisėsauga aiškinantis galimą fiktyvų vieno asmens įdarbinimą Trakų rajono savivaldybės švietimo centre.

Atlyginimo mokėjimu realiai neva nedirbančiam žmogui, mero aiškinimu, pasirūpino viena iš nepasitikėjimo iniciatorių - buvusios savivaldybės įstaigos - Trakų rajono savivaldybės švietimo centro - vadovė, Liberalų sąjūdžio Trakų skyriaus pirmininkė Nijolė Lisevičienė.

Be to, meras aiškino kai kurių savivaldybės politikų nemalonę užsitraukęs dėl priešinimosi privataus namo statyboms teritorijoje, kuri, jo vertinimu, turėtų būti vieša. Šiomis statybomis esą suinteresuoti Lenkų rinkimų akcijos politikas - Seimo vicepirmininkas Jaroslavas Narkevičius.

„Interpeliacijai pareikšti užtenka devynių parašų, pakeisti merą reikia trylikos balsų. Dabar yra pradėtas žaidimas, kažkokiais motyvais bandoma daryti įtaką kitiems tarybos nariams, man tai nėra žinoma. Bet aš manau galimai dvi nusikalstamas veikas, su kuo susijęs mano šitas atstatydinimas“, - per spaudos konferenciją penktadienį sakė meras.

Savivaldybės taryba dėl nepasitikėjimo meru balsuos kitą savaitę - rugpjūčio 5-ąją.

„Turiu tokių duomenų, ir tie duomenys pagrįsti dokumentais, kad Trakų savivaldybėje trejus metus už mokesčių mokėtojų pinigus gaudavo atlyginimą realiai nedirbantys žmonės. Dabar yra pradėtas ikiteisminis tyrimas, ir vienos partijos, inicijuojančios man interpeliaciją, lyderė yra kaltinama sukčiavimu, piktnaudžiavimu ir savivaldybė pradėjo intensyviai bendradarbiauti su teisėsauga“, - aiškino meras.

Jis tikino, kad jam buvo daromas spaudimas neteikti informacijos teisėsaugai.

Trakų rajono savivaldybėje opozicija inicijuoja nepasitikėjimą meru ir visa jo komanda. Devyni opozicijai priklausantys politikai įteikė nepasitikėjimo pareiškimus meru, vicemeru Voitechu Vinskevičiumi, savivaldybės administracijos direktoriumi Renatu Dūdžiu ir jo pavaduotoja Vitalija Burdiene.

„Esame įsitikinę, kad meras Vytautas Zalieckas nesugeba konsoliduoti demokratiškai išrinktų atstovų - tarybos narių bendram konstruktyviam darbui“, - rašoma nepasitikėjimo pareiškime.

Norint atleisti merą iš pareigų, per slaptą balsavimą už tai turi balsuoti ne mažiau kaip 13 tarybos narių. Trakų savivaldybės taryboje dirba 25 politikai.

V.Zalieckas Trakų meru išrinktas praėjusių metų sausio pabaigoje. Jis šias pareigas užėmė prieš tai nepasitikėjimą pareiškus tuometiniu meru Vincu Kapočiumi.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.