aA
Rusijos Gynybos ministerija pranešė, kad rugpjūčio – spalio mėnesiais visose karinėse apygardose vyks atsargos karių pratybos.
Rusija ruošiasi mobilizacijai?
© RIA/Scanpix

„Pagrindinių karinių specialybių mokymai vyks du mėnesius kariniuose daliniuose ir padaliniuose“, - penktadienį pranešė ministerija.

Tarp nurodomų karinių specialybių – ryšių pajėgų, raketinių pajėgų ir artilerijos, motorizuotų šaulių, karinio jūrų laivyno pakrantės pajėgų, pontoninių tiltų, geležinkelių ir inžinerinių padalinių, taip pat materialaus bei techninio aprūpinimo specializacijos, rašo ria.ru.

Atsargos kariai bus supažindinami su naujais ir modernizuotais ginklų modeliais, karine bei specialiąja technika. Treniruotės taip pat vyks kartu su strateginėmis štabų pratybomis „Vostok – 2014“.

Mokymų dalyviai pagal savo rangą ir etatines pareigas turės teisę gauti dienpinigius, išmokas už kelionę nuo karinio komisariato iki mokymų vietos ir atgal, aprūpinimą maistu bei daiktais ir nemokamą medicininę pagalbą.

Rusijos Gynybos ministerija pabrėžia, kad šios pratybos buvo numatytos dar praėjusių metų lapkritį, kuomet buvo ruošiamas Rusijos ginkluotųjų pajėgų paruošimo 2014 metams planas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.