aA
Tragiškas įvykis sukrėtė Kelmės rajone, Karklėnų kaime gyvenančius žmones - ant stovo buvusi metalinė statinė nuvirto ant vaiko.
Kelmės r. metalinė statinė užmušė mergytę
© DELFI (E.Digrytės nuotr.)

Mergaitė pirmadienio vakarą, kai mama buvo darbe, buvo palikta močiutės priežiūrai. Atslūgus karščiui, moteris vakare ravėjo daržus, o mažylė vaikštinėjo po kiemą, kai netrukus pasigirdo dunkstelėjimas.

Pirminiais duomenimis, metalinis boileris galėjo pasvirti ir neatlaikyti tada, kai mergaitė bandė užsiropšti metalinėmis konstrukcijomis į viršų.

Kieme stovėjusį aukštai pakeltą metalinį boilerį ant metalinių konstrukcijų prieš kelias dienas pastebėjo į šeimos namus užsukęs Kražių seniūnas. Tąkart vyrui į akis krito aukštai pakelta ir nesaugiai atrodanti vandens talpykla, tačiau nieko apie tai šeimai neužsiminė.

Daugelis kaimo gyventojų turi ką nors panašaus, kad galėtų palaistyti daržus.

Šeima buvo tvarkinga, neįtraukta į socialinės rizikos grupę, vaiko mama – išsiskyrusi, neseniai, prieš dešimt dienų, mirė mergaitės senelis.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas vaiko mirties priežasčiai nustatyti, tačiau greičiausiai įvykis bus traktuojamas kaip nelaimingas atsitikimas.

etaplius.lt