aA
Izraelio tankai antradienį apšaudė vienintelę Gazos Ruožo elektrinę. Kaip praneša "Reuters", elektra nutraukta Gazos miestui bei daug kitų teritorijų palestiniečių anklave, kuriame gyvena 1,8 mln. žmonių.
Po Izraelio atakos nutrauktas vienintelės Gazos Ruožo elektrinės darbas
© Sipa Press/Scanpix

Virš elektrinės, kuri aprūpina teritoriją dviem trečdaliais reikalingos energijos, pakilo tirštas juodų dūmų stulpas, užsiliepsnojo degalų konteineriai.

"Elektrinė sunaikinta", - sakė jėgainės direktorius Mohammedas al-Sharifas.

Jo teigimu, vietos ugniagesių brigada neturi reikalingos įrangos liepsnoms užgesinti.

Izraelio kariuomenės atstovė kol kas nekomentavo situacijos ir teigė tikrinanti pranešimą.

Elektrinė jau praėjusią savaitę buvo tapusi Izraelio atakų taikiniu ir dabar dirbo 20 proc. mažesniu pajėgumu. Tai reiškia, kad Gazos gyventojai per dieną elektros turėjo vos keletą valandų.

Izraelis nuo liepos 8-osios atakuoja taikinius Gazos Ruože. Operacijos tikslas yra pažaboti raketų atakas iš Gazos Ruožo. Praėjus dešimčiai dienų Izraelis pasiuntė sausumos pajėgas ir pareiškė, kad operacija bus tęsiama, kol bus pasiektas tikslas - sunaikintas kovotojų grupės "Hamas" požeminių tunelių tinklas.

Nors tarptautinis spaudimas didėja dėl kovų nutraukimo, kol kas nesimato 22 dienas trunkančio konflikto, per kurį žuvo 1 tūkst. 116 palestiniečių, daugiausia civilių, ir 53 Izraelio kariai bei trys civiliai, pabaigos.

Sunaikino „Hamas“ lyderio namus

Auštant Izraelio karinė aviacija surengė antskrydį prieš palestiniečių "Hamas" organizacijos lyderio Ismailo Hanijės (Ismail Haniyeh) namus, atakos metu niekas nenukentėjo, informuoja "Reuters".

"Mano namas nėra kuo nors kitoks nei visų mūsų žmonių, - po atakos į palestiniečius kreipėsi I. Hanijė. - Akmenų ir plytų sunaikinimas nepalauš mūsų valios, ir mes tęsime pasipriešinimą, kol gausime laisvę".

Gazos ruožą valdančios "Hamas" organizacijos atstovai taip pat pranešė apie atakas prieš "Al-Aqsa" televizijos ir radijo stotis. Teigiama, kad po antskrydžių radijas nutraukė savo darbą.

Izraelio kariuomenė patvirtino atakavusi žiniasklaidos priemones Gazos ruože ir tikino, kad radijo ir televizijos kanalais "Hamas" islamistai ragino neklausyti perspėjimų apie būsimą karinį aktyvumą tam tikrose Gazos vietovėse.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.