aA
Nauji karai pradedami jų neskelbiant, nebėra aiškios ribos tarp karo ir taikos, sako Vilniuje viešintis buvęs Rusijos prezidento Vladimiro Putino patarėjas Andrejus Ilarionovas.
Sergejus Šoigu, Vladimiras Putinas
Sergejus Šoigu, Vladimiras Putinas
© RIA/Scanpix

„Svarbiausia šio naujojo karo bruožas - kad taikos ir karo ribos nėra aiškiai apčiuopiamos. Anksčiau būdavo aišku, kad karas paskelbtas, dabar karas nebeskelbiamas. Būtent tokio pobūdžio buvo Rusijos ir Gruzijos karas“, - pirmadienį kalbėdamas Lietuvos Seime sakė jis.

A.Ilarionovas dalyvauja Seimo Europos klubo surengtoje diskusijoje „Naujos hibridinio karo atmainos“.

Pasak pranešėjo, hibridiniame arba naujame kare be įprastų karinių priemonių naudojamos tokios priemonės kaip pilietinis nepaklusimas, politinės opozicijos išnaudojimas, teroro aktai, propaganda, partizaninis karas ir kt.

Buvęs V. Putino patarėjas: karas nebeskelbiamas
© DELFI / Tomas Vinickas

A.Ilarionovas yra Katono instituto Pasaulinės laisvės ir gerovės centro vyresnysis mokslinis bendradarbis, buvęs Rusijos prezidento V.Putino vyriausiasis patarėjas ekonomikos klausimais.

A.Ilariovonas gegužės pabaigoje buvo atvykęs į Vilniuje vykusią NATO Parlamentinės Asamblėjos sesiją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.