aA
Penktadienį Valdovų rūmuose pagerbti daugiausiai neapmokestinamo turto įgiję abiturientai.
Abiturientai, įgiję daugiausiai neapmokestinamo turto
© DELFI / Tomas Vinickas

Premjeras Algirdas Butkevičius apdovanojo net penkis egzaminus šimtukais išlaikiusį Mantą Pajarską iš Vilniaus licėjaus. Dar šeši abiturientai šimto balų įvertinimą gavo iš keturių valstybinių brandos egzaminų.

Už tai Valdovų rūmuose padėkos raštai ir dovanos įteiktos Audriui Malelei ir Vytautei Boreikaitei iš Vilniaus licėjaus, Elzei Atroškevičiūtei iš Vilniaus „Žirmūnų“ gimnazijos, Matui Grigaliūnui iš Kauno technologijos universiteto gimnazijos, Neringai Jucevičiūtei iš Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazijos, Giedrei Širvinskaitei iš Kėdainių „Atžalyno“ gimnazijos ir kitiems.

Linkėjo sėkmės, kad ir kur studijuotų

Sveikindamas geriausiai egzaminus išlaikiusius abiturientus, premjeras Algirdas Butkevičius nesureikšmino, kur – Lietuvoje ar užsienyje – jie mokysis toliau. „Lietuva - atvira valstybė, konkuruojanti su kitomis Europoje ir visame pasaulyje. Jei yra tikslas studijuoti užsienio universitetuose, linkiu sėkmės, nes svarbiausias kiekvieno abituriento tikslas turėtų būti įgyti kuo daugiau žinių, kurios, kaip sakė vienas profesorius, neapmokestinamos, kad ir į kokią šalį vyktum“, - sakė A. Butkevičius.

Tik vienas kurioziškas atvejis

Švietimo ir mokslo ministrui Dainiui Pavalkiui buvo malonu sveikinti žmones, kurie mokėsi.

„Diskutuojama, ar sunkūs, ar lengvi egzaminai, Tačiau faktas, kad jei nesimokei, šimtuko negausi – nepaneigiamas. Buvo vienas atvejis, kai mokykloje turėjęs tik penkis žmogus gavo šimtuką. Tačiau stebuklų pasaulyje nebūna, reikia pasistengti ir tik tada gaunamas rezultatas“, - sakė ministras, pridurdamas, jog mokėjimas dirbti – pagrindinis dalykas, kurį davė mokykla.

Nutarusiems studijuoti užsienyje, ministras linkėjo nepamiršti grįžti į Lietuvą, nes čia pakankamai įdomu ir dirbti, ir gyventi.

Laisvė mokytis todėl, kad įdomu

Daugiausia šimtukų surinkęs vilnietis Mantas Pajarskas atkreipė dėmesį, jog skirtumas tarp 99 ir 100 balų - psichologinė riba, nes gavęs 99 būsi tik labai gerai pasirodęs, o 100 jau yra akademinis solidumas, maksimumas.

„Šimtukas – laisvė. Ir tik vienas šėtonas žino, ką jūs iš tiesų galite padaryti. Nes laisvė - tai ir laisvė mokytis ne dėl šeimos, visuomenės ir valstybės, o dėl savęs, kad įdomu“, - kreipdamasis į Valdovų rūmuose apdovanotus bendraamžius sakė Vilniaus licėjaus auklėtinis.

Kaip DELFI informavo Švietimo ir mokslo ministerija, po tris šimtukus šiemet gavo 48 abiturientai, po du – 172 laikiusieji brandos egzaminus.

Dar 802 abiturientai aukščiausiais balais išlaikė po vieną valstybinį brandos egzaminą. Iš viso aukščiausią – 100 balų – įvertinimą gavo daugiau nei 1 tūkst. mokinių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.