aA
Vilniaus policijos pareigūnai antra para ieško už grupinį išžaginimą kalėti nuteisto krepšininko Darjušo Lavrinovičiaus.
Kovo 22 dieną Aukščiausiajam Teismui atmetus skundus, teismai ir policija pradėjo vykdyti nuosprendį.

Pirmadienį Vilniaus 6-sis policijos komisariatas gavo Šalčininkų rajono apylinkės teismo nutartį suimti D. Lavrinovičių. Tačiau antradienį bute Justiniškių gatvėje, kur gyvena krepšininkas, policija jo nerado.

Justiniškių policijos nuovados vyresnysis inspektorius Gediminas Šarauskas BNS sakė, kad pareigūnai D. Lavrinovičiaus nerado apsilankę ir trečiadienio rytą.

"Tokiu atveju rinksime kitus duomenis apie jo galimas buvimo vietas", sakė inspektorius G. Šarauskas.

D. Lavrinovičiaus motina pareigūnams teigė, kad sūnus išvykęs į Alytų, o jo buvimo vietos tame mieste ji nežino. D. Lavrinovičius žaidžia Lietuvos krepšinio lygos komandoje "Alita".

Jeigu policijai trečiadienį ir ketvirtadienį nepavyks suimti nuteisto krepšininko, bus skelbiama jo kriminalinė paieška.

D. Lavrinovičių ir jo brolį Kšyštofą Lavrinovičių nuteisė kalėti 5 metus. Jų pusbrolį Andrejų Borodkiną teismas nuteisė šešeriems metams ir konfiskavo penktadalį jo turto.

K. Lavirnovičius ir S. Borodkinas bausmę atlieka Pravieniškių sustiprinto režimo pataisos darbų kolonijoje. Po suėmimo į ją taip pat bus atvežtas ir D. Lavrinovičius.

K. Lavrinovičius ir jo pusbrolis buvo suimti netrukus po nusikaltimo įvykdymo. Už D. Lavrinovičių krepšinio klubas "Alita" sumokėjo piniginį užstatą ir kol byla buvo tiriama ir nagrinėjama teisme, krepšininkas buvo laisvėje.

Broliai Lavrinovičiai ir pusbrolis buvo nuteisti už tai, kad 1998 metų spalio 18 dieną miške Šalčininkų rajone įvairiais būdais išžagino 17-metę Nataliją Tomaševič.

Žagintojai išvažiavo, išrengtą auką šaltyje palikę vieną miške, o A. Borodkinas dar pasiėmė merginos auksinį žiedą.

Kai byla buvo jau ištirta ir turėjo būti nagrinėjama teisme, nukentėjusioji netikėtai ištekėjo už D. Lavrinovičiaus.

Teisme ji pakeitė per parengtinį tardymą duotus parodymus ir teigė, kad su vaikinais mylėjosi savo noru.

Per parengtinį tardymą N. Tomaševič prokuratūrai pasakojo, kad krepšininkai su savo pusbroliu ją jėga išvilko iš mašinos, žagino ir tyčiojosi.

Kadangi N. Lavrinovič prieš išžaginimą krepšininkams melavo, kad ji yra pilnametė, teismas žagintojams bausmę skyrė kaip už pilnametės išžaginimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.