aA
Kariuomenės "Geležinio vilko" brigados išminuotojai trečiadienį apie 11 val. netoli Trijų Kryžių kalno papėdės, prie Vilnelės, susprogdino Katedros aikštėje rastą pavojingą artilerijos sviedinį.
Pusvalandį, kol išminuotojai iš Katedros aikštės per Vilnelės tiltą nešė pavojingą sprogmenį, buvo sustabdytas automobilių ir pėsčiųjų eismas Šventargio gatve, palei Arkikatedrą, taip pat Sereikiškių parke.

Nuo Antrojo pasaulinio karo likusį vokišką 85 milimetrų kalibro sprogmenį priešais Vidaus reikalų ministeriją antradienį rado darbininkai, klojantys naują Katedros aikštės dangą. Artilerijos sviedinį jie aptiko, kasdami griovį.

Pasak Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato atstovės spaudai Dalios Petrauskienės, sprogmuo buvo rastas toje aikštės dalyje, kuri yra aptverta ir žmonės per ją nevaikšto.

Artilerijos sviedinį darbininkai patys pernešė tolėliau nuo radimo vietos, kad galėtų tęsti darbą.

Policijai apie radinį pranešta tik trečiadienio rytą. Tada į įvykio vietą atvyko policija ir kitos specialiosios tarnybos.

Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato operatyvaus valdymo skyriaus atsakingas budėtojas Robertas Akelis BNS sakė, kad sprogmuo buvo pavojingas, jo skeveldros lėkė 200 metrų spinduliu.

Pasak R. Akelio, sviedinys galėjo sprogti darbininkams jį pajudinus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.