aA
Trečiadienį Sidnėjaus tarptautiniame oro uoste pasklidus nuodingiems garams, nukentėjo 50 žmonių, o 20-čiai jų prireikė medikų pagalbos, pranešė pareigūnai.
Sydney airport
Sydney airport
Garai pasklido oro uosto išvykimo salėse, netrukus buvo iškviesti ugniagesiai, greitoji medicinos pagalba, policija. 17-ai žmonių, kuriuos pykino, pagalba suteikta vietoje, o 3 nuvežti į ligoninę.

"Jau patvirtinta, kad tai buvo cheminio valiklio, naudojamo kondicionavimo sistemoje, (garai)", sakė oro uosto atstovas spaudai. Valiklis sieros anhidridas į kondicionavimo sistemą pateko iš valymo įrenginio.

"Skrydžiai nebuvo sustabdyti, nes keleiviai įsodinti į kitus ten pat skrendančius lėktuvus. Ta oro uosto teritorija vėl atidaryta", pridūrė atstovas.

Šiuo metu kiekvieną dieną į Sidnėjų, kur penktadienį bus atidarytos olimpinės žaidynės, atvyksta šimtai sportininkų, pareigūnų ir žurnalistų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.