aA
Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai apygardos teismui perduoda baigtą tirti dailininko Justino Vienožinskio sodybos ir istorinių vertybių plėšimo baudžiamąją bylą.
Teisme laukiama paaiškinimo, kodėl parūpo J. Vienožinskio kauptos vertybės
© K.Šatūno nuotr.

Prokuratūra informuoja, kad 2011 metų vasarą plėšikai, įsibrovę į Rokiškio rajone esančią dailininko Justino Vienožinskio (1886-1960) sodybą, grasindami peiliu surišo čia gyvenusį menininko sūnų, gąsdino jo žmoną ir pas juos paviešėti atvykusius šeimos narius.

Įsibrovėliai, naudodami fizinį ir psichologinį smurtą, atėmę ryšio priemones ir neleisdami nukentėjusiesiems kviestis pagalbos, apiplėšė sodybą ir pagrobė beveik 100 tūkst. litų vertės įvairių vertingų asmeninių daiktų, brangenybių, taip pat didelės istorinės ir kultūrinės reikšmės turinčias vertybes – smuiką ir stryką, supjaustė paveikslus.

Šį rezonansinį nusikaltimą profesionaliai ir kruopščiai tyrusiems pareigūnams pavyko nustatyti įtariamuosius ir juos sulaikyti.

2012 m. rudenį atskleista, kad plėšime galėjo dalyvauti įkalinimo įstaigoje bausmę atliekantis ir ne karą teistas zarasiškis E. Ž.

2013 m. vasarą sostinėje buvo sulaikytas dar vienas įtariamasis A. G., kuris nusikaltimo padarymo metu buvo nepilnametis. Trečiąjį įtariamą bendrininką, kaunietį M. M., prokuratūra išaiškino 2013 m.

Šioje byloje ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas prieš dvejus metus, tačiau tik šią vasarą policijos pareigūnams po ilgų paieškų pavyko aptikti pavogtų istorinių vertybių pėdsakus ir jas rasti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.