aA
Sekmadienį kelyje Šilutė - Klaipėda, netoli Rimkų viaduko, Klaipėdos kelių policijos biuro pareigūnai, padedami kolegų iš Lietuvos kelių policijos tarnybos, surengė netikėtą reidą, netikėtoje vietoje. Reido rezultatai pribloškiantys.
Pareigūnų staigmena privertė viešai raudoti vestuvininkę
© DELFI (P.Sadausko nuotr.)

Tik pastačius laikinus kelio ženklus, jau pirmojo sustabdyto automobilio „Nissan“ vairuotojai Erikai N., gim. 1976 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 0.66 prom. alkoholio. Moteriškė važiavo iš vestuvių. Alkoholio matuoklio parodymai ją nemaloniai nustebino - ji jautėsi blaivi. Netrukus kelkraštyje sustojo palaikymo komanda. Kompanija iš tų pačių vestuvių.

Vyrai ir moterys diskutavo apie tai, kad antialkoholiniai policijos reidai yra gerai, kad Erika, „baliavojusi“ iki 5 ryto, gal per anksti sėdo prie vairo.

„Reikėjo užkąsti, pamiegoti, kavos išgerti. Bet, kad ji gerai jautėsi, tai ir važiavo“,- klegėjo kompanija. O raudančiai Erikai nuo tų kalbų visai nelinksma buvo. Netrukus buvo sustabdytas automobilis „Audi“, kurio vairuotojas Artūras J. gim. 1990 m., pasirodo, tose pačiose vestuvėse „didžėjavo“. Jo organizme rastos leistinos 0.36 prom. alkoholio. Vaikinas teigė, kad savo normą žinąs, tad kokteiliukais mėgautis baigė apie 8 valandą vakaro, nes visą naktį reikėjo dirbti.

Šiame reide, jog likus puskilometriui iki stabdymo vietos, netoli stacionaraus greičio matuoklio esančiame apsisukime su tarnybiniais motociklais įsitaisė vilniečiai pareigūnai. Jų tikslas buvo pakalbėti su tais vairuotojais, kurie pamatę tolumoje policijos reidą, bandė susikeisti su keleiviais arba apsisukti ir dingti.

Užfiksuoti net devyni pasikeitimo faktai. Du vairuotojai buvo neblaivūs, du įpūtė mažiau, nei draudžiama norma.

Čia nutiko viena pamokanti istorija. Automobilio „Peugeot“ vairuotojas Airidas P., gim. 1972 m., pasikeitė vietomis su keleive. Pasikeitimo metu prie automobilio su tarnybiniu motociklu privažiavo pareigūnas ir pasiūlė ekipažą palydėti iki reido vietos ir ten pasitikrinti sveikatą. Artūras ilgai ginčijosi, iš pradžių atsisakė tikrintis blaivumą. O kai sutiko, tai apsidžiaugė. Mat jo organizme rastos leistinos 0.39 prom. alkoholio. išsiskiriant su piliečiu jam buvo dar kartą priminta, kad jeigu jis būtų atsisakęs tikrintis girtumą, jo lauktų bauda, kaip už sunkų girtumą. O tai yra 2000 - 3000 litų, taip pat atimant vairuotojo pažymėjimą 24-36 mėn. Vairuotojas sutaupė nemažą sumą pinigų.

Dar vienas apsikeitimas kainuos nemažai. Mama, bandė mokyti 16-metį sūnų vairuoti. Pamatė policijos kordoną, apsikeitė vietomis. Tai pamatė pareigūnai, tad nubaus vaiką - jaunuolis neturėjo pažymėjimo, nors valstybinėje įmonėje „Regitra“ ir yra išlaikęs vairavimo teorijos egzaminą. Bauda už vairavimą be vairuotojo pažymėjimo - nuo 1000 litų. Kadangi vairuotojas nepilnametis, teismas gali skirti minimalios baudos pusę.

Nepasisekė karosų gaudytojui Borisui S. gim. 1954 m., automobilio „Audi A6“ vairuotojui. Alkoholio matuoklis parodė 1.17 prom. alkoholio. Žmogus sakė, negėręs, tiesiog karosus gaudęs tvenkinyje kažkur Šilutės rajone ir tiek. Beje, iš keturių žvejų ekipažo narių du buvo blaivūs ir vairuoti galėjo. Vėlgi, žmogus sakė, kad jaučiasi gerai, tai vairavo jis.

„Krito“ dviejų senų automobilių „VW Passat“ vairuotojai. Abu sakė, kad gėrė tik vakar ir tai tik alaus. Šiandien tai ne, negėrė. Vienam nustatytas girtumas - 0.79 prom. alkoholio, o kitas buvo girtesnis - 1.73 prom., alkoholio, vidutinis girtumo laipsnis. Vyras tapo girčiausiu vairuotoju, įkliuvusiu šio netikėto reido metu.

Nuo 14.30 iki 17 val. buvo patikrinta 240 automobilių, o 176 -iems vairuotojams teko papūsti į alkoholio matuoklį. Šeši vairuotojai buvo neblaivūs, dar 7 -ių organizme buvo aptikta leistina norma alkoholio.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.