aA
Princas Williamas yra populiariausias britų karališkosios šeimos narys ir visuomenė jį vertina palankiau nei jo senelę karalienę Elžbietą II (Elizabeth II) ar jo tėvą, sosto įpėdinį princą Charlesą, rodo sekmadienį paskelbti apklausos rezultatai.
Karalienė Elžbieta II
Karalienė Elžbieta II
© Vida Press

„ComRes“ apklausoje, atliktoje laikraščiui „The Independent on Sunday“, dalyvavo daugiau kaip 2 tūkst. britų.

Ji parodė, kad britų karališkieji asmenys yra populiaresni už visus šalies politikus, neišskiriant nė konservatorių ministro pirmininko Davido Camerono.

68 proc. respondentų sakė, kad palankiai vertina princą Williamą. 63 proc. apklaustųjų palankiai įvertino karalienę, 43 proc. – princą Charlesą, o 28 proc. – D.Cameroną, kuris yra populiariausias politinės partijos lyderis šalyje.

Ši apklausa, kuri buvo atlikta birželio 11-13 dienomis, nėra pirmoji, parodanti, kad princas Williamas yra populiariausias karališkosios šeimos atstovas. Jo žmona Kate pernai, kilus viso pasaulio žiniasklaidos karštligei, pagimdė sūnų, ir tai padidino poros žinomumą.

Ir ši, ir ankstesnės apklausos rodo, kad britų monarchijos populiarumas yra didžiausias per kelis pastaruosius dešimtmečius.

88 metų karalienės sveikata yra gera, ji valdo nuo 1952-ųjų. Jeigu ji nuspręstų atsistatydinti, kaip anksčiau šį mėnesį padarė Ispanijos karalius Juanas Carlosas, sostą paveldėtų jos 65 metų sūnus princas Charlesas.

31 metų princas Williamas yra antras žmogus eilėje į sostą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.