aA
Skelbimais internete sudominęs plėšikas kruopščiai ruošėsi pasitikti aukas - rasta specialiai tam skirta apranga ir ginklas.
Automobiliu susidomėję žmonės nesitikėjo tokio susitikimo
© Shutterstock nuotr.

Policijos operatyvių veiksmų dėka birželio 10 d. Kauno r., Karmėlavoje, buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę M. J. (gimęs 1991 m.), įtariamas birželio 6 d. ir birželio 10 d. įvykdęs ginkluotus plėšimus Karmėlavos miestelyje.

Policija informuoja, kad įtariamasis M. J. į interneto svetaines įkeldavo skelbimus, jog parduoda automobilį. Su pirkėjais, besidominčiais automobilio pirkimu, M. J. susitardavo susitikti nuošaliose vietose.

Laukiant susitikimo su automobilio „pardavėju“, prie pirkėjų pribėgdavo kaukėtas, ginkluotas asmuo, kuris, grasindamas ginklu, atimdavo turimus vertingus daiktus, pinigus, skirtus automobiliui įsigyti.

Tokiu būdu birželio 7 d. buvo apiplėštas Latvijos pilietis, kuris prarado 6 500 eurų. birželio 10 d. iš Lietuvos gyventojo pinigų pagrobti nepavyko, tačiau nukentėjusiajam nuo rankos nutraukė 47 gramus sveriančią auksinę grandinėlę, kurios vertė 9 400 Lt.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo surasti įtariamojo plėšimams naudoti drabužiai, ginklas, taip pat surasta didžioji dalis pinigų, kurie bus grąžinti nukentėjusiajam.

Birželio 11 d. M. J. dėl plėšimo pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 str. 3 d. Jam gresia laisvės atėmimas nuo 2 iki 10 metų.

Birželio 12 d. buvo kreiptasi į teismą, įtariamajam M. J. paskirta kardomoji priemonė – suėmimas. Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apylinkės prokuratūra.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.